Güncel Haberler

Fransa, Batum’un Son Andaki Bloğuyla Slovenya’yı Eleyip Finalde ABD’nin Rakibi Oldu!

2020 Tokyo Olimpiyatları yarı final mücadelesinde Fransa, güçlü rakibi Slovenya‘yı son saniyede Batum’dan Prepelic’e gelen blok sayesinde 90-89’luk skorla yenmeyi başardı.

Son çeyrekte bir pozisyonda topu kurtarmaya çalışırken hakem masasının önündeki sert fleksi malzemeye çarparak kolunu inciten Doncic’in son bölümde top kullanamadığı Slovenya’da Prepelic ve Blazic hücumdaki etkili performansları ile takımlarını ayakta tuttular. Fransa ise De Colo ve Fournier liderliğinde maçtan hiç kopmadı hep bir adım öndeydiler. Son anlarda çizgiye giden Prepelic ikide bir atarak takımının beraberlik şansını kaybetmesine neden oldu. Son topta da Doncic atışı sakatlığı nedeniyle kullanmak istemedi ve Prepelic’e aslında çok iyi bir koridor açtılar ve potaya da güçlü yüklendi ama Batum müthiş bir blokla ona geçit vermeyerek Fransa’ya final biletini armağan etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Fransa, bu sonuçla finalde ABD’nin rakibi oldu. Hatırlayacağınız üzere iki takım A grubu ilk maçında karşılaşmış ve Fransa o maçtan 83-76’lık skorla galip ayrılmıştı.

Fransa’da Nando De Colo 25 sayı, 3-5 3sayı, 7 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken, Evan Fournier 23 sayı, 4-6 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, Timothe Luwawu-Cabarrot 15 sayı, 3-4 3sayı, 5 ribaund ve Rudy Gobert 9 sayı, 16 ribaund, 3 asist, 4 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Slovenya cephesinde ise Luka Doncic 16 sayı, 2-9 3sayı, 10 ribaund, 18 asist ile triple-double performansına imza atarken, Mike Tobey 23 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile en skorer isim oldu. Klemen Prepelic 17 sayı, 2-6 3sayı, 3 asist, Jaka Blazic 14 sayı, 2-7 3sayı, 5 ribaund ve Vlatko Cancar 11 sayı, 9 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …