Güncel Haberler

İDDİA: Partizan, Smailagic ile Görüşmeleri Sıklaştırdı (Analiz)

Koç Obradovic’i görev getirdikten sonra üst üste flaş transferlere imza atan Partizan, bir süredir sessiz.

RTS Sports’un haberine göre ise NBA’de Golden State Warriors forması giyen Alen Smailagic ile görüşmeleri sıklaştırmış durumdalar.

Sırp uzunun 1.78 milyon dolar değerindeki kontratı 6 Ağustos’tan sonra garanti hale dönüşecekti ama Warriors onu serbest bırakmaya karar verdi ve bu da Partizan’ın işini kolaylaştırdı.

Henüz 20 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Smailagic, 2019 draftında 2. tur 39. sırada Warriors tarafından seçilmişti. Geçen sezon Warriors ile sadece 14 maçta ortalama 5.9 dakika süre alabilmişti. G-League’de ise 12 maçta ortalama 18.8 dakika süre alırken 8.7 sayı, 5.0 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile mücadele etti. Özetle NBA sahnesi için henüz çok ama çok ham olduğunu gördük.

EDİTÖR YORUMU:

Smailagic’in potansiyelli bir oyuncu olduğu gerçek ancak Avrupa’da üst düzey liglerde ya da takımlarda oynamadan, yeteneklerini NBA’e hazırlamadan gelmiş olması onu çok zorluyor. Biz artılarını ve eksilerini incelerken Avrupa standartlarına göre devam edelim elbette. Önce artılarla başlayalım. Pota altında iyi bir bitirici olduğunu, yumuşak bileklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Alçak postta sırtı dönük silahları var, ayak oyunlarını geliştirmeye devam ediyor ve pozisyonuna göre çabuk dönüşlerini iyi kullanıyor. Dış şut tehditi de olduğu için hem 4 hem de 5 numarada hücumda alan açma konusunda faydalı bir uzun. Yarı saha hücumlarında ikili oyunlarda iyi perde yapan, hem potaya hem de dışarı devrilerek tehdit oluşturabilen bir uzun. Ribaundlar konusunda da kendisini geliştirmeye devam ediyor, her iki pota altında da fiziğini kullanıp, doğru pozisyon alarak katkısını arttırıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken önemli noktalara. Avrupa sahnesinde büyük olasılıkla onu 5 numarada izleyeceğiz ağırlıklı olarak ama yine de yüzü dönük silahlarını geliştirmeli, artık modern basketbolda uzunların topu yere vurabilmeleri kritik. Aslında Smailagic bunu yapabiliyor ama trafik içine girdiği anlarda kontrolünü sağlayamıyor, basit top kayıpları gelebiliyor. Her ne kadar ribaundlarda mücadeleci ve agresif bir uzun olsa da henüz fiziğinin karşılığını verebilecek kalitede bir ribaundçu değil, tabi bunda vasat atletizminin de etkisi var. Oyunun savunma tarafında da önemli eksiler barındırıyor. Öncelikle halen savruk ve konsantrasyonu düşük bir isim, bu da onun kolay faul problemine girmesine neden oluyor. Ayrıca bacakları yeteri kadar çabuk değil ve ikili oyunlarda tepeye çıktığı anlarda kısalara kolay yem olabiliyor.

Genç Sırp uzun henüz NBA seviyesinde olmadığı gibi Euroleague ve hatta EuroCup seviyesinde bile değil. Petrusev ve Alperen örneklerinde olduğu gibi olabilecek en üst seviyede oynaması, milli takımda da kendisine yer bulması ve sonrasında NBA sahnesine çıkması gerekiyordu. Onu draft ettikten sonra Avrupa’da pişmesi konusunda yönlendirmeyen Warriors organizasyonunda da hata var elbette, 2 sezondur gelişimi kısıtlı ilerliyor bu nedenle. Koç Obradovic ve Partizan onun için kesinlikle büyük bir şans olur. EuroCup sahnesinde ilk sezonunda rol oyuncusu olur ama sonrasında önü açık, farklı yerlere gelebilir, iyi bir kumaşı var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …