Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’a MVP 4 Numara (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden HDI Sigorta Afyon Belediye, 2. yabancı transferini uzun forvet pozisyonuna yaptı.

Geçen sezon Rumen ekibi Cluj formasını terleten Donatas Tarolis ile 1 yıllık anlaşma imzaladılar.

2.05 metre boyunda olan 27 yaşındaki Litvanyalı forvet, geçen sezon Rumen liginde 31 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 13.9 sayı, %41.6 3sayı, 5.0 ribaund, 2.0 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti ve takımını şampiyonluğa taşıdığı final maçının da MVP’si seçilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tarolis, Litvanya ekolünün klasik çok yönlü forvetlerinden birisi, tabi öne çıkan özelliği de yüksek yüzdeli dış şutları. Litvanya basketbolundan farklı olan yanı ise atletik özelliklerinin de iyi seviyede olması. 2.05 metre boyunda olmasına rağmen bir 3 numara gibi potaya yüzü dönük atak edebiliyor ki dişine göre bir rakip bulduğu zaman sırtı dönük de çembere yönelip, ayak hareketlerini kullanarak skora ulaşabiliyor. Çok güçlü bir fiziği yok ama temastan sonra da dengede kalmayı başarıyor. Tepe ikili oyunlarında perdelemeci olmayı çok seviyor ve pozisyonları dışarı açılarak da potaya devrilerek de bitirebiliyor. Açık alanda da dribbling becerisi olan bir fovet. Ribaundlar konusunda faydalı bir isim, zamanlaması iyi ve yüksek konsantrasyonla oynuyor.

27 yaşına gelmiş olmasına rağmen onu Zalgiris, Rytas, Lietkabelis gibi Avrupa kupalarında oynayan Litvanya ekiplerinde görmemizin bir kaç sebebi var. Birincisi gelişimini geç tamamlamış bir isim. İkincisi ise savunmada yumuşak kalıyor olması. Hücumda sunduğu çok yönlü silahların yer aldığı paketin aksine savunmada fazla mesai harcamayı sevmiyor, oyunun bu alanında fiziksel temastan kaçabiliyor. Ayrıca üst seviyelerde 4 numara oynamak için yeteri kadar kalın olmadığı gibi 3 numara için de ağır kalabiliyor.

Afyon gibi ligde kalma parolasıyla yola çıkan düşük bütçeli bir takıma istikrarı ve hücumdaki çok yönlü silahları ile olumlu katkılar verebilecek bir silah. Ancak 4 numaradaki seçimi Tarolis’den yana kullanan Afyon’un 5 numaraya sert ve çember koruma özellikleri ön planda olan bir uzun alması şart. Aksi durumda boyalı alanda çok yumuşak kalırlar ve bu da savunmada çok çabuk yenilmelerine neden olur. Özetle hücumda iyi bir parça ama savunmada da takım arkadaşlarının açığını kapatması gereken bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …