Güncel Haberler

Slovenya, Doncic’in Kötü Gününde İspanya’yı Geçti!

2020 Tokyo Olimpiyatları C grubu 3. maçında Slovenya, süper yıldızı Doncic’in kötü gününde olmasına rağmen İspanya‘yı 87-95’lik skorla geçti.

Bu sonuçla Slovenya grubu lider olarak tamamladı ve çeyrek final biletini kaparak ilk torbada yer aldı. İspanya ise grubu ikinci sırada tamamladı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Slovenya’da Doncic kötü gününde olmasına ve İspanya tarafından iyi savunulmasına rağmen diğer silahlar çok iyi çalıştı ve Nijerya koçu Mike Brown’un da dile getirdiği, “Slovenya’yı sadece Doncic’den ibaret görürseniz kadrodaki diğer isimlere haksızlık edersiniz.” ibaresinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görümüş olduk. Vlatko Cancar 22 sayı, 4-7 3sayı, 2 ribaund ile öne çıkarken, Mike Tobey 16 sayı, 14 ribaund, 3 asist, Klemen Prepelic 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile galibiyetin mimarları oldular. Luka Doncic maçtaki son saha içi sabetini 3.çeyreğin bitimine 5:28 kala bulurken, sadece 2-7 saha içi isabetle 12 sayı üretebildi ve daha ilk çeyrekten faul sayısı üçe çıkmıştı. İşte bu kötü performansa rağmen Slovenya, son Dünya Şampiyonu’nu devirmeyi başardı. Koç Scariolo risk alarak Nick Nurse’ün de Toronto’da uygulamayı sevdiği Box-And-One savunmayı kullandı ama Slovenya’nın diğer silahları buna cezayı kestiler.

İspanya cephesinde ise Ricky Rubio 18 sayı, 1-8 3sayı, 3 ribaund, 9 asist ile öne çıkarken, Alberto Abalde 14 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 3 top çalma, Sergio Llull 12 sayı ve Rudy Fernandez 12 sayı, 4-9 3sayı, 5 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …