Güncel Haberler

Kızıl Yıldız ile Partizan’ın Gündeminde Petrusev Var (Analiz)

2021 NBA Draft seçimlerinin tamamlanmasının ardından Avrupalı oyuncuların da gelecek planları netleşmeye başladı.

Mega SoccerBet forması ile Adriyatik Ligi’nin MVP’si olarak drafta giren Filip Petrusev 50. sıradan Philadephia 76ers tarafından seçilmiş, sonrasında GM Daryl Morley’nin açıklamasına göre gelecek sezon Avrupa’da oynamaya devam edeceği netleşmişti.

Bu gelişmenin ardından hem Euroleague ekibi Kızıl Yıldız, hem de koç Obradovic yönetimindeki EuroCup’ın şampiyonluk adaylarından biri olan Partizan onu gündemlerine aldılar.

2.11 metre boyunda olan 21 yaşındakli genç uzun bu sezon 24 maçta ortalama 31.5 dakika sahada kalırken 23.7 sayı (lig lideri), 7.6 ribaund, 1.6 asist, 1.1 blok istatistikleriyle parmak ıssırttı ve takımının normal sezonu 6. sırada bitirmesini sağladı.

EDİTÖR YORUMU:

2020 NBA Draft’ından çekilen Petrusev hedeflediği gibi Mega ile kendisini çok daha iyi bir konuma getirdi ve bu yaz NBA Draft’ında ilk turdan seçilmesine kesin gözüyle baklıyordu ama hayal kırıklığı yaşadı ve ancak 50. sıradan seçilebildi.

Güçlenen fiziği, artan tecrübesi ile beraber soğuk kanlılığı birleşince savunmadaki pozisyon hatalarını da minimuma indirmesi, ribaundlardaki sezgileri, savaşçı kimliği ve dış şut tehditi ile Avrupa seviyesinde özel bir uzun. Pozisyonuna göre yanal çabukluğunun da iyi olması ikili oyun savunmasında kısaların karşısında kolay yenilmemesini sağlıyor, oyunun diğer alanında bu özelliği de çok değerli. Elbette NBA için biraz daha güçlenmesi ve kalınlaşması gerekecek, bunu da Euroleague ya da EuroCup sahnesinde geçireceği rekabetçi bir sezonda hızlıca yapabileceğini, mevcut yetenekleri ve istikrarı ile Euroleague ya da NBA sahnesinde kalıcı olabileceğini düşünüyorum.

Onu NBA seviyesinde zorlayabilecek noktalar atletizm, istikrar ve fiziksel temas olacaktır. İşte bu konuları Partizan ya da Kızıl Yıldız’da geliştirme şansı olacak. Genelde atletik ve kalın uzunlara karşı zorlanabiliyor, özellikle savunmada. Bununla beraber pozisyonları smaç yerine direkt bitirmeye çalışması rakiplerin de ona önlem almasını kolaylaştırıyor. NBA sahnesine yükselebilmek için önce Euroleague ya da EuroCup gibi üst düzey bir ligde daha yırtıcı ve temastan kaçmayan bir performans sergilemesi gerekecek. Dediğim gibi fiziğinin güçlenmesi, maç içerisindeki iniş-çıkışlarını dengelemesi şart.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …