Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’dan Tanıdık Skorer Hamlesi Geldi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden HDI Sigorta Afyon Belediyespor, ilk yabancı transferini tanıdık bir skorerle yaptı.

Daha önce ülkemizde TED forması giyen ve geçen sezonu Japonya ekibi Chiba Jets‘de geçiren Shannon Shorter ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.93 metre boyunda olan 32 yaşındaki skorer guard geçen sezon Japonya’da 62 maçta ortalama 24.4 dakika süre alırken 11.9 sayı, %28.2 3sayı, 4.6 ribaund, 3.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

2016-17 sezonunda ülkemizde Ankara ekibi TED Kolejliler’in de formasını giyen Shorter, gezgin oyunculardan biri. Kariyeri boyunca tam 12 farklı ülkede basketbol oynadı. Skorer özellikleri ile öne çıkan Birleşik Amerikalı guardın önce artılarına bir göz atalım. En önemli silahı orta mesafe şutlar kuşkusuz. Dribbling yapmayı seven bir guard ve topla oynadığı anlarda etkili olabilen bir skorer. Pozisyonuna göre güçlü bir fiziği var ve bunu iyi kullanarak potaya kadar gidebiliyor ama daha çok orta mesafe şutlara başvuruyor, yüksek yüzdeyle oynuyor. Yay gerisinden de ikili oyunlar sonrası dribblingi kesmeden bulduğu üçlüklerle can yakabiliyor. Kesinlikle bencil bir skorer değil, gerek devrilen uzunları gerekse penetre sonrası ceza şutörlerini besleyebiliyor. Saha görüşü ve pas beceleri ortalamanın bir tık üstünde. Ayrıca bir guard için gayet iyi bir ribaundçu, burada da fiziğini ve kaçasını iyi kullanarak rakiplerini box etmeyi doğru pozisyon almayı biliyor.

Gelelim kariyeri boyunca onu üst seviye liglerden ve takımlardan uzak tutan eksilerine. Öncelikle dış şut tehditi çok istikrarsız, şutuna fazla güvendiği için maç içerisinde kullanmaktan vazgeçmiyor ve genelde dribbling üstü atışlar olduğu için de denge konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Diğer taraftan atletizm ve patlayıcılık seviyesi oldukça düşük, çabuk bir oyuncu da değil. Bu da onu hücumda tamamen şuta odaklı bir isim yapıyor. Evet iki guard pozisyonunu da oynayabilmesi bir avantaj ama oyun kurucu pozisyonu için pasör özellikleri ve saha görüşü yeterli seviyede değil özellikle üst kalitede ligler için. Asıl büyük eksisi de savunma kuşkusuz. Oyunun bu alanında vasat bir isim ve genelde takımını 4 kişi bırakabiliyor. Konsantarsyonu çabuk düşüyor ve yanal çabukluğu düşük seviyede, atlet ve süratli guardlar onu kolay şekilde geçebiliyor.

Afyon gibi düşük bütçeli ve ligde kalma parolasıyla yola çıkan bir takım için tecrübe ve skor gücü anlamında doğru bir transfer ancak savunmadaki zaaflarını kapatacak şekilde diğer guard hatta uzunlar seçilmeli. Ayrıca yerli oyuncuların da o kenardayken savunmaya ekstra enerji ve sertlik getirecek şekilde yapılandırılması gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …