Güncel Haberler

Koç Saras, Sertaç Transferini Değerlendirdi

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague‘de final oynayan ve İspanya Liga Endesa’da şampiyonluğa ulaşan FC Barcelona, gelecek sezon için de kadrosunu korumaya ve güçlendirmeye çalışıyor.

Gasol’ün kontratının bitmesinin ardından da uzun rotasyonuna takviye olarak milli uzunumuz Sertaç Şanlı ile kontrat imzalamışlardı.

Katalan ekibinin başarılı koçu Sarunas Jasikevicius Mundo Deportivo’ya konuştu ve Sertaç hakkında önemli ifadeler kullandı:

Sertaç Şanlı ile ilgili en önemli şey Brandon Davies, Pierre Oriola ve zaman zaman beş numara oynayan Rolands Smith’ten farklı olması. Pau Gasol’e çok benzeyen bir oynama tarzı var. Sertaç dışarı açılıp şut atabiliyor, bu tür pivotlar şu an çok önemli. Ekonomimiz çerçevesinde uygun bir transferdi ve o Barça’ya gelmeyi dört gözle bekliyordu.

Mundo Deportivo

2.12 metre boyunda olan 29 yaşındaki Sertaç, bu sezon Anadolu Efes formasıyla Euroleague sahnesinde 34 maçtan 19 tanesinde ilk 5 başlarken, ortalama 14:13 dakika süre aldı ve 7.8 sayı, %34.9 3sayı, 2.2 ribaund, 7.3 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etti. Asıl önemli olan Final Four’daki 2 maçta ise ortalama 19:36 dakika sahada kalırken 15.5 sayı, 5.0 ribaund, 2 blok istatistikleri ile mücadele etmiş olmasıydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …