Güncel Haberler

Garuba’nın NBA Çıkış Bedeli 3 milyon Euro!

29 Temmuz’da düzenlenecek NBA Draftı‘nda yer alacak olan Real Madrid‘in genç yıldızı Usman Garuba‘nın çıkış bedeli belli oldu.

Turkish Airlines Euroleague’de sezonun Yükselen Yıldızı seçilen ve hali hazırda İspanya milli takımı ile Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele eden 19 yaşındaki genç yıldızın NBA kariyerine başlaması durumunda İspanyol devine ödenmesi gereken kontrat çıkış bedelinin 3 milyon Euro olduğu belirtildi.

ESPN’de yer alan draft tahminlerine göre Garuba’nın 14. sıradan seçilmesi bekleniyor.

Biliyorsunuz NBA kuralları gereği bir kulüb maksimum 700 bin Euro bonservis bedeli ödeyebiliyor, bu durumda kalan 2.3 milyon Euro Garuba tarafından ödenecek.

Real, daha önce benzer şekilde Doncic’den 2 milyon Euro, Campazzo’dan 6 milyon Euro ve son olarak Deck’den de yine 2 milyon Euro bonservis bedeli elde etmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=ulNmL1NP1Mw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …