Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece, White ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece, yeni forvetini G-League‘de buldu.

Geçen sezon G-League ekiplerinden Westchester Knicks’te forma giyen Andrew White ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

2.00 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı 3 numara, geçen sezon G-League’de 15 maçta ortalama 18.8 dakika süre alırken 5.2 sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

White, 2 sezon önce Afyon Belediye ile anlaşmış ancak sonrasında vazgeçip sezon başlamadan ülkesine dönmüştü.

Syracuse çıkışlı olan White, 2017’den bu yana sürekli G-League’de forma giyerken sadee 2017-18 sezonunda kısa bir süre, 15 maçta Atlanta Hawks forması ile NBA sahnesinde yer almıştı.

EDİTÖR YORUMU:

White şutör özelliği ile ön plana çıkan bir kanat oyuncusu. Neredeyse sahanın her yerinden etkili bir şutör. Ayrıca top tekniği de iyi seviyede penetre üstünden de özellikle orta mesafeden önemli bir tehdite sahip. Bunun dışında perdelerden çıkarak yaptığı koşularda da yakala at pozisyonlarında yüksek yüzdeli bir şutör. Zaten topsuz hareketliliği iyi, uyuyan savunmaları akıllı katlarıyla cezalandırabiliyor. Sert, sağlam ve atletik bir oyuncu, bu avantajlarını ribaundlarda da iyi kullanıyor. Savunmada da bu fiziksel artılarını ve çabuk bacaklarını kullanarak hem 2 hem de 3 numaralarla eşleşebiliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Öncelikle şut tehditi yüksek olsa da yüzdeleri istikrarlı değil. Penetreleri yeteri kadar etkili değil çünkü patlayıcı bir ilk adımı yok. Diğer taraftan saha görüşü ve pas özellikleri ortalamanın altında, bu da hücumda onu tek yönlü bir silah yapıyor. Savunmada fiziksel olarak her türlü artıya sahip olsa da konsantrasyon sorunları var, devamlılığı yok.

Whte’ı NBA’de en çok zorlayan konulardan biri süper atlet forvetlere karşı savunmada verdiği açıklardı. Ancak Avrupa’da onu her maçta zorlayabilecek bir atlet olmayacak karşısında. Ayrıca Büyükçekmece ondan çoğunlukla skor üretmesini isteyecek zaten, yani eksilerinden biri olan saha görüşü ve pasörlük fazla sırıtmayacaktır. Dış şutlar ve savunmada önemli bir yetenek, koç Çıvgın ile uyum sağlayabilirlerse mental olarak da gelişeceğini, ligimizde istikrarlı bir skorer olabileceğini düşünüyorum. Büyükçekmece gibi düşük bütçeli bir takım için bu kısıtlı piyasada gayet doğru bir hamle ve alınabilecek bir risk White.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …