Güncel Haberler

Euroleague ve ELPA (Euroleague Oyuncular Birliği) Arasında Tarihi Anlaşma!

Euroleague ve Euroleague Oyuncular Birliği ( ELPA ) 24 Temmuz Cumartesi günü duyurulan tarihi anlaşmayı imzaladı. 2024 sezonuna kadar geçerli olan bu anlaşma oyuncuların asgari ücretlerini, maaş ve ödeme güvencelerini içeriyor.

Euroleague tarafından yapılan açıklamada; 2018 yılından beri devam eden müzakereler sonunda varılan anlaşmanın Euroleague’in büyümesini ve gelişmesini hızlandıracağı, ana kahramanlar olan oyuncuları rollerini güçlendirmesi için önemli bir adım olduğu vurgulandı. Oyuncuların iş koşullarında pek çok iyileştirme yapılacağı, maaş ödemelerinin güvence altına alınacağı, sağlık ve güvenlik protokolleri, doping testleri ve oyun kuralları gibi pek çok alanda işbirliği sağlanacağı belirtildi.

Euroleague Basketbol Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu konuyla ilgili: ‘‘Son yıllarda Euroleague oyuncular birliği ile sürekli görüştükten sonra bu anlaşmanın bugün imzalanması, kulüplerimiz ve oyuncularımız adına organizasyonun büyütülmesi için ne kadar güçlü bir birliktelik sağlandığını açıkça gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Euroleague Oyuncular Birliği ( ELPA ) Genel Müdürü Bostjan Nachbar ise: ”ELPA kurulduğu günden bu yana oyuncular ile kulüpler arasındaki ilişkileri standartlaştıracak sözleşmeye varmak önceliğimiz oldu. Sonuca varmak her iki taraf içinde çok fazla çaba ve zaman gerektiren, uzun ve zorlu bir süreç oldu. Artık gelecekte daha fazla iyileştirme üzerinde çalışmak için sağlam bir temelimiz olduğuna inanıyorum. Oyuncular ligin gelişmesiyle birlikte kariyerlerinin daha da büyüdüğünü görme fırsatı bulacak.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …