Güncel Haberler

İDDİA: Hezonja, Unics Kazan Yolunda (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Unics Kazan, kadrosunu Hırvat bir yıldızlar güçlendirmek üzere.

Panathinaikos ile anlaşması beklenen Mario Hezonja son gelen yıllık 1 milyon Euro’luk teklifi kabul etmedi ve taraflar arasındaki görüşmeler tıkandı. Temel sebep ise haklarını elinde bulunduran Barça’nın istediği 400 bin Euro’luk bonservisi oyuncunun kendisinin ödemesinin istenmesiydi.

Vecernji.hr kaynaklı habere göre Hırvat yıldızın Barça’da oynanması beklenmiyor ve onunla anlaşan, yakın zamanda da İspanyol ekibine bonservis bedelini ödeyerek transferi tamamlayacak ekip Unics Kazan. Takımın yeni Hırvat koçu Perasovic’in de bu transferde katkısı büyük elbette.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Hırvat forvet sezon ortasında geldiği Panathinaikos ile Euroleague sahnesinde 8 maçta görev alıp 6 tanesinde ilk beş başlamış, ortalama 22:41 dakika süre alırken 14.4 sayı, %36.6 3sayı, 2.5 ribaund, 1.3 asist, 12.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti. Ayrıca Yeşiller’le beraber Yunanistan Ligi şampiyonluğu da yaşamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Hezonja, NBA’e ilk gittiğinde büyük umutlarla potansiyeli çok yüksek bir isim olarak lanse edilmişti. Ancak orada beklentileri karşılayamadı, hatta bana kalırsa çok da fazla kaldı, ısrar etti. Deliciliği, fiziksel özellikleri, atletizmi ve şut tehditi Avrupa sahnesinde ona avantaj sağlarken, onu yıldız seviyesinde bir isim yaparken NBA’de sıradanlığın ötesine çıkamadı. Halihazırda bu özellikleri ile halen Euroleague sahnesinde özellikle hücumda fark yaratabileceğini de kısa süre içerisinde gösterdi zaten Pana forması ile. Uzun süredir maç yapmadığı için ritim bulması zor olabilir diyordum ama adaptasyon ve form tutma konusunda hiç sorun yaşamadı, sezon boyunca fiziksel olarak da çok iyi bir görüntü verdi. Papapetro ile beraber forvetteki uyumu, birbirlerini yedeklemeleriyle de çok faydalı oldular. Onu yeniden Euroleague sahnesinde izlemek çok keyifliydi.

Kazan’ın mevcut kadrosunda hem 2 hem de 3 numara önemli bir isim yok. Dolayısıyla da Hezonja’nın istediği süreleri ve sorumluluğu alacağı bir gerçek. Bu seviyelerde kalıcı olabilmek için play-off yapmaları gerekiyor. Bu yolda da Hezonja gibi bir skorer yıldıza ihtiyaçları olacağı bir gerçek. Pana forması ile Euroleague sahnesinde ne kadar önemli bir skor opsiyonu olduğunu göstermişti zaten. Kazan forması ile de çift haneli skor ortalamalarına ulaşacağından eminim. Yunanistan Ligi’nde de şampiyonluk yaşamış olması özgüven seviyesini yükseltmiş durumda. Canaan liderliğinde tempoyu yüksek tutacaklarını düşünmek yanlış olmaz.

Bu tempoda da Hezonja’nın daha verimli olacağını, skor üretimi konusunda Kazan’a önemli katkılar vereceğini düşünüyorum. Ellerinde Brown ve Thomas gibi iki tecrübeli uzunun olması da ribaundlar konusunda Hezonja’nın kanattan sınırlı bir oyuncu olması anlamında sorun yaratmayacaktır.

https://youtu.be/WD-SYaRJKP0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …