Güncel Haberler

Eski Galatasaraylı Jefferson, Kariyerinde İlginç Bir Karar Aldı

Geçen sezon Galatasaray‘da izlediğimiz NBA patentli Amile Jefferson, kariyeri konusunda ilginç bir karar aldı.

Henüz 28 yaşında olmasına rağmen aktif basketbol hayatına son vermeya karar verdi ve NCAA’in köklü takımlarından Duke‘ün oyuncu geliştirme direktörü olarak koçluk görevine başladı.

Geçen sezonun ortasında temsilcimize gelen Jefferson, BSL’de görev aldığı 16 maçta 11.7 sayı, 7.1 ribaund, 1.3 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Yeni görevi hakkında açıklamalarda bulunan Jefferson, “Tekrar Duke’ta olmak çok büyük bir onur. Koç Krzyzewski’ye bana bu fırsatı verdiği için minnettarım. Aynı zamanda Koç Scheyer’a da bu süreç boyunca bana yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Gelecekte ondan bir şeyler öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Duka benim hayatımın çok büyük bir parçası oldu. Bu programa tekrar katkı sağlayabilecek olmak benim için bir ayrıcalık. Buradaki oyuncularla beraber çalışıp onların gelişimine katkı sağlayabileceğim için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Profesyonel kariyerine başlamadan önce 2012-2017 yılları arasında Duke formasını terleten Jefferson, 3 sezon takım kaptanlığı yapmış ve 1 kez de NCAA şampiyonluğu yaşamıştı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Mitrovic, Büyükçekmece Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 9. hafta mücadelesinde Galatasaray Ekmas konuk olduğu Onvo Büyükçekmece karşısında …