Güncel Haberler

RESMİ: Barça, Jokubaitis Transferini Duyurdu Ama NBA Kapısı Açık (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in son finalisti ve İspanya Liga Endesa şampiyonu FC Barcelona, kadrosunu genç bir guard ile güçlendirdi.

Son olarak Zalgiris Kaunas forması ile izlediğimiz koç Saras’ın eski öğrencilerinden biri olan Rokas Jokubaitis ile 2025 yazına kadar geçerli bir kontrata imza attılar. Litvanyalı guard bu yaz NBA draftında da yer alacak.

BasketNews’de yer alan, resmi olmayan bilgilere göre; 2+2 yıllık kontratın ilk yılında 300 bin Euro kazanacak. Ayrıca Litvanya temsilcisi de bu transferden 275 bin Euro’luk bir bonservis alacak.

Ancak Jokubaitis için NBA kapısı halen açık. Eğer onu draft eden takım hemen gelecek sezon için onu kadroya katmak isterse bu durumda Barça formasını giyemeyecek ve Zalgiris bu transferden 750 bin dolarlık bir bonservis bedeli alacak.

Genç guard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

20 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Litvanyalı guard, bu sezon koç Schiller’in yönetiminde Euroleague sahnesinde ciddi süreler aldı, 31 maçta ortalama 20 dakika sahada kalırken 7.0 sayı, 2.5 asist istatistikleriyle katkı verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …