Güncel Haberler

Giannis’den Rekorlarla Gelen Müthiş MVP Performansı!

NBA final serisi 6. maçında konuk ettiği Phoenix Suns’ı 105-98’lik skorla yenen ve seriyi 4-2 ile kazanan Milwaukee Bucks 50 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Kuşkusuz bu şampiyonlukta aslan payı Yunan süper yıldız Giannis Antetokounmpo‘nundu. Son maçtaki 50 sayı, 14 ribaund, 5 blokluk performansı ile de tarihe geçti zaten.

1958 NBA final sersinin son maçında o zamanki adıyla St. Louis Hawks adına 50 sayı üreterek bu rekoru elinde bulunduran Bob Pettit’den sonra bunu başarabilen 2. oyuncu olarak tarihe geçti.

Giannis ayrıca NBA tarihinde, final serisinde 3 maçta birden 40+ sayı ve 10+ ribaund performansı gösrerebilen 2. oyuncu oldu. Bu daha önce sadece 2000 yılında Shaquille O’Neal gerçekleştirebilmişti.

Seri boyunca 35.2 sayı, 13. ribaund, 5.0 asist, 1.8 blok, 1.2 top çalma istatistikleri ile dominant bir peformans sergileyen Giannnis haklı olarak finallerin MVP’si seçilmişti. Böylelikle 26. yaşındaki yıldız Normal Sezon MVP’si, Yılın Savunmacısı, All-Star Maçı MVP’si ödüllerinin yanına bu MVP ödülünü eklemiş oldu ki bu ödülleri toplayabilen tarihteki 2. oyuncu oldu kendisi.

Daha önce bu ödüllerin tamamını toplayabilen sadece 1 isim vardı, o da Majesteleri Michael Jordan’dı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …