Güncel Haberler

Giannis Antetokounmpo: “Kendime İnanmamı Kobe Bryant Sağladı.”

NBA final serisinin MVP’si Giannis Antetokounmpo, şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulundu.

Final serisinin 6. maçında Milwaukee Bucks, konuk ettiği Phoenix Suns’u 105-98’lik skorla geçerek 50 yıllık şampiyonluk hasretine son verirken şampiyonluğun en büyük mimarı bu maçta 50 sayı, 14 ribaund, 5 blok gibi nefis bir performans sergileyen Yunan süper yıldızdı kuşkusuz.

Henüz 26 yaşında olmasına rağmen ilk şampiyonluğuna ulaşan Giannis, 2 kez MVP, 1 kez Yılın Savunmacısı, 1 kez All-Star MVP ve son olarak da Finaller MVP ödülünü kazanarak bunların tamamını kazanabilen 2. oyuncu oldu Michael Jordan’dan sonra.

Şampiyonluk kutlamalarının ardından düzenlenen basın toplantısında duygusal bir konuşma yapan Giannis, Kobe Bryant‘ın kendisi için çok büyük bir ilham kaynağı olduğunu şu ifadelelerle dile getirdi:

Kobe’nin bana MVP ve şampiyon olabileceğimi söylemesi çok büyük anlam taşıyordu. Her şey bir şakayla başladı. Kobe, bir Nike reklamı çekiyordu ve ligdeki oyunculara bazı hedefler belirliyordu. Ben de şansımı denemek için şakayla karışık ‘Benim hedefim ne olmalı?’ diye sordum. Kobe de hedef olarak MVP ödülünü gösterdi. Ben Kobe’nin bana cevap vereceğini bile düşünmüyordum. Ancak Kobe bana bu hedefi koyduğunda kendime inanmaya başladım. ‘Kobe Bryant, en üst seviyede oynayıp MVP ödülünü kazanabileceğimi, takımımı şampiyonluğa taşıyabileceğimi düşünüyorsa bunu yapmam gerek.’ diye düşündüm. Bunun için çok sıkı çalışmalıydım. Sadece Kobe’yi hayal kırıklığına uğratmamak için değil. Birçok insan bunları yapabileceğimi düşündüğü için bunu başarmalıydım.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …