Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakiplerinden Manresa’ya Nijeryalı Forvet

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Karşıyaka ile aynı grupta yer alacak olan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Manresa kadrosunu Nijeryalı bir forvet il güçlendirdi.

Geçen sezon Orleans forması ile izlediğimiz Chima Moneke ile 1 yıllığına anlaştıklarını duyurdular. Nijeryalı oyuncu milli takım forması ile 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda boy gösterecek.

1.98 metre boyunda olan 25 yaşındaki 4 numara, geçen sezon Pro A’da 13.7 sayı, 6.5 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

UC Davis çıkışlı olan Moneke, profesyonel kariyerine Avrupa’da Pro B’de Rouen’da başlamış ve sonrasında Voltaire ile Quimper formalarını da giymişti aynı ligde. Ardından 2020 yazında Orleans ile anlaşmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …