Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka, Boothe Hamlesini Açıkladı (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek temsilcilerimizden biri olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Darüşşafaka Tekfen kadrosunu tanıdık bir uzunla güçlendirdi.

Geçen sezon Oldenburg forması ile izlediğimiz, daha önce Sakarya çatısı altında koç Ernak ile beraber olmuş Nathan Boothe ile gelecek sezon için anlaştığını duyurdu.

Birleşik Amerikalı 4 numara hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı 4 numara, geçen sezon BBL’de 28 maçta ortalama 24.0 dakika süre alırken 12.0 sayı, %37.3 3sayı, 4.3 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden kulübümüz geçtiğimiz 3 sezonu Alman ekiplerinden Oldenburg’da geçiren, forvet ve pivot pozisyonlarında oynayabilen 2,06 m boyundaki Amerikalı oyuncu Nathan Boothe ile anlaşmaya vardı. Aynı gün içinde hem Darüşşafaka Tekfen’e hem de nikah defterine imza atarak yaşamını Bailey Rosolowski ile birleştiren yeni oyuncumuz Nathan ve eşi Bailey ile mutluluklar, yeşil siyahlı formamız altında ise sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz. Darüşşafaka Tekfen’e hoş geldin Nathan Boothe.

Nathan Boothe kimdir?

1994 yılında Illinois’de dünyaya gelen Nathan, Warren Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2012/2016 yılları arasında Toledo Üniversitesi’nde eğitim ve basketbol hayatını sürdürdü ve ardından 2016-2017 sezonunda profesyonel kariyerine İtalya Serie A2 takımlarından Flexx Pistoia takımında başladı.

Bir sezon sonra 2017-2018 sezonunda Baş Antrenörümüz Selçuk Ernak’ın çalıştırdığı Basketbol Süper Ligi takımlarımızdan Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol’a transfer oldu. Ligimizde 9,5 sayı, 4,9 ribaund, 1,4 asist ortalamaları ile oynayan Nathan 2018-2019 sezonu başında 3 sezon boyunca oynayacağı Almanya ligi takımlarından Ewe Baskets Oldenburg’a transfer oldu ve oynadığı sezonlarda 12,5 sayı, 4,4 ribaunt, 1,2 asist ortalamaları ile sahada yer aldı.

Kariyer Özeti

🇺🇸 Toledo Rockets

🇮🇹 Pistoia

🇹🇷 Sakarya BB

🇩🇪 Ewe Baskets Oldenburg

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …