Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’dan Flaş Harrison Hamlesi Geldi! (Analiz)

Gelecek sezon 7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, kadrosuna önemli bir takviye yaptığını duyurdu.

Daha önce ülkemizde Galatasaray forması giymiş olan ve geçen sezon Olympiakos forması ile izlediğimiz Aaron Harrison ile anlaştıklarını açıkladılar.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu, geçen sezon Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 17.3 dakika süre alırken 6.5 sayı, %26.6 3sayı, 1.8 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Harrison şutör özellikleri ile ön plana çıkan bir kanat oyuncusu ki çok düzgün bir mekaniği var. Hem ceza atışlarında hem de dribbling üstü atışlarda etkili, penetre sonrası orta mesafe tehditi de yüksek. İki numara için iyi bir fiziğe sahip ki 3 numarada da görev alabiliyor, zaten Telekomda da büyük olasılıkla koç Gören onu 3 numarada Andrews’u 2 numarada kullanacak. Galatasaray döneminde de gördüğümüz üzere top tekniği iyi olan ve kararları, sezgileri kuvvetli bir isim. Bu nedenle de topun değerini iyi biliyor, kolay top kayıpları yapmıyor. Bir kanat oyuncusuna göre de pasör özellikleri ortalamanın üstünde. İkili oyunlarda hem organizatör hem de bitirici olarak takıma katkı verebiliyor. Açık alanda da çok etkili hem dribbling ile takımını hızlı hücuma çıkarabiliyor hem de kanat koşucusu olarak iyi bir bitirici. İşin savunma tarafında da çalışkan bir isim. Dizlerini kırıp gerektiği kadar küçülebiliyor, yanal hareketliliği yüksek. Bunun yanında topa baskı konusunda agresif ve perdelere kolay takılmamak için savaşan, fiziksel temastan kaçmayan bir oyuncu.

Galatasaray’da iyi bir sezon geçirdikten sonra Olympiakos’dan Euroleague kontratı kapmıştı ama burada beklentilerin altında kaldı. İstikrarsız şut yüzdesi ve topla oynamadığı anlarda veriminin ciddi anlamda düşmesiyle beraber koç Bartzokas’ın rotasyonunda geri sıralarak düştü ve kendi özgüvenini de kaybettiği bir sezon oldu. Galatasaray’daki sezonunda yıldız kumaşı olduğunu göstermiş olsa da bir üst seviyede rol oyuncusundan öteye geçemedi. Hem mental anlamda bu eşiği aşamadı hem de en iyi bildiği hücum etkinliği konusunda sınıfta kaldı. Hücumda potaya gitme konusunda istekli olmaması, önceliğini şutlara vermesi de onun verimliliğini düşürüyor. İşin savunma tarafında ise topsuz adam takibinde konsantrasyon sorunları yaşıyor.

Harrison, Euroleague seviyesindeki ilk denemesinde açıkçası sınıfta kald. Şimdi tekrar bir alt seviyeye inerek kendisini kanıtlamak ve en başta özgüven kazanmak zorunda. Bu yolda Telekeom ülkemizi tanıdığı için doğru seçimlerden biri oldu onun için kuşkusuz. Ancak burada da Perez ve Andrews gibi topu seven, savunma konusunda da pek iyi repütasyona sahip olmayan isimler var. Dolayısıyla onlarla nasıl uyum sağlayacağı, oyunun iki alanında da ne kadar katkı verebileceği benim açımdan büyük merak konusu. Özellikle koç Gören benim de tahmin ettiğim gibi çoğunlukla bu 3 ismi aynı anada sahada tutmak isteyecekse özellikle savunmada işleri epey zor olacak…

https://www.youtube.com/watch?v=-cq3jmAn5QE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …