Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Kalinic’in Geri Döndüğünü Açıkladı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de gelecek sezon da Adriyatik Ligi şampiyonu olarak mücadele etmeye devam edecek olan Kızıl Yıldız, sürpriz ve çok önemli bir hamleye imza attı.

Transfer döneminde adı Real Madrid ve FC Barcelona gibi dev takımlarla artı Panathinaikos ve Partizan ile de anılan, Valencia ile yollarını ayıran eski oyuncuları Nikola Kalinic ile 1+1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular. Sırp basınına göre yıllık 1.2 milyon Euro kazanacak.

2.02 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon Endesa’da 41 maçta ortalama 23.3 dakika süre alırken 9.8 sayı, %39.2 3sayı, 3.8 ribaund, 2.8 asist, 13.0 verimlilik puanı ve Euroleague sahnesinde ise 34 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 10.4 sayı, %33.3 3sayı, 3.4 ribaund, 3.2 asist, 12.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kalinic hakkındaki detaylı analizimi BURADA sizlerle paylaşmıştım daha önce.

Aslında Kalinic’in Real Madrid’e transferi kesin gibiydi ama Hanga’nın sürpriz şekilde Barça’dan ayrılmasıyla beraber işin rengi değişti. Yine de Kızıl Yıldız gibi mütevazi gibi bir bütçeye sahip takıma transferi beni şaşırttı. Sonuçta Valencia’da çok iyi bir sezon geçirdi bireysel anlamda ve Euroleague’in en iyi forvetleri arasında yerini almıştı. Örneğin hem Hanga hem de Claver ile yollarını ayıracak olan Barça’nın onu kapamamış olması ilginçti. Gelen haberlere göre ise Kızıl Yıldız şartları çok zorlamış ve Barça’nın teklifinin tam iki katını iletmiş takımın eski yıldızına. Özetle transfer pazarında beklenmedik ve çok önemli bir hamleye imza attılar. Koç Radonjic yönetiminde yeniden yapılanan ekipte iki yönlü oyunu ve tecrübesi ile çok faydalı olacaktır. Valencia’da sergilediği olgun performansı sürdürüp takıma liderlik etmesi bekleniyor. O kadar önemli bir hamle ki Belgrad’da ateşli taraftarlarının da salona döneceğini düşünürsek artık Kızıl Yıldız yenilmesi çok daha zor bir takım olacak, hatta bu hamle sayesinde play-off yarışında bir kademe daha yükseldiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz.

https://youtu.be/V_YoSW122vA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …