Güncel Haberler

RESMİ: Asvel’in Yeni Uzunu Almanya’dan (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Fransa Betclic ELITE Pro A şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne, yeni uzununu Almanya’dan transfer etti.

Geçen sezon Ratiopharm Ulm forması ile izlediğimiz Alman pasaportuna sahip olan Birleşik Amerikalı uzun Dylan Osetkowski ile 2 yıllık anlaşma yaptıklarını duyurdular.

Hatırlayacağınız üzere transfer döneminin başında Bayern de onunla ilgilenmiş ama somut bir gelişme olmamıştı.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki pivot, bu sezon EuroCup’da 17.9 sayı, %52.0 3sayı, 5.3 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile çok faydalı bir performans sergilemişti.

EDİTÖR YORUMU:

Osetkowski hakkındaki detaylı analizimi daha önce sizlerle BURADA paylaşmıştım.

Gelelim Asvel transferine… Fransız ekibi son yıllarda oyuncuların gelişimine önem veren bir kulüp. Buraya gelen oyuncular hep üstüne koyarak ayrıldılar istisnalar hariç. Ayrıca genç isimlere de yatırım yapmayı seviyorlar. Osetkowski de henüz 24 yaşında, bir pivot için kariyerinin erken döneminde, en verimli zamanlarına 3-4 yıl var daha. Dış şut tehditi olması ve mobil bir uzun olmasıyla beraber modern Euroleague basketbolunda öncelikle hücum anlamında değerli bir parça. Hatta yüzü dönük silahları ve dribbling artıları sayesinde onu farklı beşlerde 4 numarada da kullanabilir koç Parker. Özetle takımdan arılan 3 uzundan da farklı bir isim, onların aksine klasik bir pivot değil. Onlar gibi üstün bir fiziği yok ama potadan uzaklaşsa da etkisi düşmeyen bir pivot. Yüksek tempoda oynamayı seven Asvel’e rahatlıkla uzun sağlayabilecek, Euroleague’de sertlik ve fiziksel oyun konusunda fazla sorun yaşamazsa bu sahnede kalıcı olabilecek bir isim olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …