Güncel Haberler

Bayern, Yeni Sezon İçin Osetkowski ile İlgileniyor

2021-22 sezonunda da Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan FC Bayern Munich şimdiden transfer hamlelerine başlıyor.

İsrail ve İtalya kaynaklı haberlere göre Dylan Osetkowski ile yakından ilgileniyorlar.

2.06 metre boyunda olan ve hem ABD hem de Alman pasaportu bulunan 24 yaşındaki pivot, bu sezon Ratiopharm Ulm formasıyla EuroCup’da 17.9 sayı, %52.0 3sayı, 5.3 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile çok faydalı bir performans sergilemişti.

EDİTÖR YORUMU:

Osetkowski hücumda ciddi bir silah. Ulm forması ile EuroCup sahnesinde de bunu net olarak gösterdi. Önemli artılarından biri orta mesafe ve dış şut tehditi, özellikle ikili oyunlar sonrası dışa açılarak ürettği şutlarla fark yarattı bu seviyelerde. Tabi devrilmeleri potaya doğru da yapıp yüksek yüzdeyle bitirebiliyor aynı zamanda. Ayrıca yüzü dönük dribbling yaparak da potaya gidebilen, iki eliyle de poziyonları bitirebilen bir uzun. Alçak postta ise çembere yatay dribblinligler sorası genelde sol omzu üzerinden bulduğu yarım çengel atışlarla üretim yapabiliyor. Rakip pota altında da iyi bir ribaundçu olan Osetkowski, ikinci ians sayıları ile de takımına katkı yapıyor. Topsuz katlarla da savunmaları zorlayabilen Alman uzun özetle hücumda skor üretebilmek adına her opsiyona sahip olan, komple bir skorer. Bunun yanında devrilmeler sonrası ekstra pası yapabilen, potaya topla atak ederken pas opsiyonunu da değerlendirebilen, saha görüşü de ortalamanın üstünde olan bir uzun.

İşin savunma tarafında da alçak postta birebirde sorun yaşamayan, güçlü fiziği ve savaşçı kimliği ile rakiplerin arkasında sağlam durabilen bir uzun. İkili oyun savunmasında zaman zaman ağır kalabiliyor ama zekası, pozisyon bilgisi ve zamanlaması sayesinde bir adım geride kalsa da rakip kısaları bozmayı biliyor, en azından kolay atışlar bulmalarına engel oluyor. Ayrıca enerjisi ve agresifliği sayesinde perde sonrası kısalara gölge savunması yapıp hızlıca tekrar adamına dönmeyi biliyor, rotasyonu kuvvetli, savunma konsantrasyonu yerinde bir uzun.

Osetkowski henüz 24 yaşında ve gelişime açık, yüksek potansiyelli bir uzun. Alman pasaportuna sahip olması da çok değerli. Bayern’in dikkatini çekmesindeki temel nedenlerden biri de bu zaten. Ayrıca dış şut tehditine sahip olması ile beraber koç Trinchieri ile yola devam edecek olan Bavyera ekibinin sistemine uygun bir uzun. Yeni sezonda Euroleague’de oynamaya devam edecek olan Bayern için çok iyi bir alternatif olacaktır. Bu sezon EuroCup sahnesinde sergilediği etkili hücum performansı ile bir üst seviye için hazır olduğunu gösterdi, tabi savunmasını geliştirmesi, sonraki adımlar için çok kritik olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …