Güncel Haberler

İDDİA: Pınar Karşıyaka’ya Panamalı Uzun (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin finalisti olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, yeni uzununu buldu.

Morgan’ı Asvel’e kaptıran Kaf-Kaf, Basketfaul’ün haberine göre son olarak Maccabi Rishon forması ile izlediğimiz Akil Mitchell ile anlaştı.

29 yaşında olan 2.06 metre boyundaki Panamalı uzun geçen sezon Winner Ligi’nde 30 maçta ortalama 30.9 dakika süre alırken 15.6 sayı, 8.8 ribaund, 2.8 asist, 1.6 top çalma, 22.5 verimlilik puanı gibi dikkat çekici istatistiklerle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Mitchell, atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile öne çıkan bir pota altı oyuncusu. Boyalı alanda savaşmayı seven, fiziksel temastan kaçmayan ve teması alınca da pozisyonları bitirebilen sağlam bir uzun. Alçak postta sırtı dönük silahları var, özellikle çabukluk avanntajını dönüşlerde iyi kullanıp rakiplerini çabuk geçebiliyor. İkili oyunlarda da çabuk ve dikine devrilmeleri sayesinde iyi pozisyon alabildiği gibi ortalama üstünde bir bitirici. Ayrıca Kariyerinde 4 numara tecrübesi de olduğu için yüzü dönük dribbling becerisi bir uzuna göre gayet iyi, perimetreden ya da yüksek posttan potaya bu şekilde de atak yapabiliyor, hatta orta mesafe şut ve floater atışları da var portföyünde. Diğer taraftan zayıf taraftan yaptığı topsuz katlarla da skor üretebiliyor. Yüksek motora sahip, mobil bir uzun. Gerek hızlı hücumlarda gerekse geçiş hücumlarında rakip uzunların genelde önünde koşan iyi bir atlet. Oyunundaki önemli artılarından biri de savunma performansı. Çabuk bacakları sayesinde perimetrede ikili oyunlar sonrası kısaları dahi savunabildiği gibi alçak postta da güçlü fiziği ve agresifliği ile rakipleri göğüsleyebilen bir uzun. Takım savunmasına da katkıda bulunuyor, rotasyonları biliyor. İyi bir blokçu değil ama rakipleri zor atışlara sürükleme, onları bozma konusunda başarılı. Her iki pota altında da önce adamını box-out eden, savaşçı bir isim. Savunmada olduğu gibi ribaundlarda da kolay kolay yanlış pozisyon almıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle kötü bir faul atıcısı. Bu sezon sadece %60.8 ile çizgiden isabet bulabildi ki bu kadar fazla temas alan ve boyalı alanda vakit geçiren bir uzun oldukça sıkıntılı bir durum, rakiplerin ona kolay sayı şansı vermemek için bolca faullere başvurması gibi bir dezavantaja sahip. Diğer taraftan evet 4.5 numara ve yüzü dönük silahları da var ama bunların için 3 sayılık atışlar yok. Bu da onun daha çok potaya yakın oynamasını gerektiriyor. Aslında onun adına konuşabileceğimiz en temel eksisi kuşkusuz tecrübesi. 29 yaşında olmasına rağmen kariyerinde Boulazac, Trieste, Rishon gibi kendi liglerinde vasat hatta zayıf olan takımlarda forma giydiğini belirtelim. Onun adına yukarıda saydığımız bir çok artının İsrail Winner Ligi gibi savunmaların geri planda olduğu, çoğu maçın yüksek tempoda, sertlikten uzak olarak oynanan bir platformda sergilendiğini unutmayalım. Önemli ve büyük soru işareti Mitchell, 29 yaşında kariyerinde ilk kez ciddi bir taraftar desteği olan, medyada çok yakından takip edilen ve daha da önemlisi Şampiyonlar Ligi’nde yani uluslarası platformda başarı kovalayan, ki son finalist ünvanına sahip, bir takımda forma giyecek…

Oyunun her iki alanında da olumlu yönleri daha fazla olan yetenekli, atletik ve çok yönlü bir uzun Mitchell. Bakalım kariyerinde ilk kez alacağı bu önemli sorumluluğun altından kalkabilecek mi. Daha da önemli Karşıyaka, aldığı bu riskin altında mı kalacak yoksa koç Sarıca mentörlüğünde Taylor ve M’Baye gibi tecrübeli isimlerin liderliğinde Mitchell, kariyerinde seviye atlayıp artık uluslarası seviyede bir uzun haline gelebilecek mi. Özetle bence riskli bir hamle ve sanırım Jordan Morgan başta olmak üzere bir çok isim Karşıyaka’nın bütçesini aştı, bu nedenle de bu alternatif hamleye gidildi. Son Şampiyonlar Ligi finalisti olarak gerçekten ciddi bir risk…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …