Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos, Macon ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeniden yapılanan ekiplerinden Panathinaikos, guard rotasyonuna tanıdık bir skoreri ekledi.

Sezonu AEK‘da tamamlayan eski Galatasaraylı Daryl Macon ile 1+1 yıllık kontrat imzaladılar. Gayri resmi bilgilere göre Birleşik Amerikalı guard yıllık 300 bin dolar kazanacak.

Birleşik Amerikalı skorer hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

1.88 metre boyunda olan 25 yaşındaki combo-guard BCL’de 6 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 12.3 sayı, %34.6 3sayı, 2.5 ribaund, 2.2 asist, 6.5 verimlilik ve Yunanistan Ligi’nde ise 19 maçta ortalama 26.6 dakika sahada kalırken 18.2 sayı, %45.7 3sayı, 2.1 ribaund, 3.7 asist, 18.9 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

Arkansas çıkışlı Macon, 2018 NBA Draftı’nda seçilmese de profesyonel kariyerine aynı yıl Dallas Mavericks forması ile NBA’da başlamıştı. Sadece 8 maça çıkıp sezonun çoğunu G-League’de geçirmişti. Bir sonraki sezon bu kez Heat’de şansını denedi ama orada da sadece 4 NBA maçında yer alıp kariyerine G-League’de devam etti. Geçen yaz ise kariyerine Avrupa’da devam etme kararı aldı ülkemize gelip Galatasaray ile anlaştı. Ocak ayında ise ayrılıp AEK’ya transfer oldu ve sezonu orada tamamladı.

https://youtu.be/fmLjzICbCLU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …