Güncel Haberler

Panathinaikos, Macon ile İlgileniyor

Gelecek sezon için yeniden yapılanma çalışmalarına başlayan Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı ekiplerinden Panathinaikos, guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Geçtiğimiz sezona Galatasaray forması ile başlayan ve sezon ortasında takımdan ayrılarak AEK ile anlaşan Daryl Macon, skorer performansını burada da sürdürerek Avrupa sahnesinde kendisini tam olarak kanıtlamıştı. Yeşiller de onunla prensipte anlaştılar ama oyuncunun önceliği NBA piyasasını denemek, Ağustos’daki serbest oyuncu piyasası sonrası final kararını verecek.

Diğer taraftan yaz tatili için ülkesi ABD’ye dönmeden önce Yunan basınına açıklamalar yapana genç oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Eğer karşıma iyi bir fırsat çıkarsa bunu mutlaka temsilcilerimle değerlendireceğiz. Gelecekte ne olacak bilmiyorum. Bu yüzden evime dönüp birkaç hafta geçireceğim. Daha sonra neler olacağına bakacağız.

Her zaman karşınızda farklı şeyler çıkabilir. Bu tamamen içinde bulunduğunuz duruma bağlı. Bu yaz döneminde birçok teklif alacağımı düşünüyorum bu yüzden gelen teklifleri değerlendireceğim.

Hedefim NBA’e dönmek ama böyle şeyleri asla bilemezsiniz. Zor kararlar vermeye kendimi hazırlamam gerekiyor.

Eurohoops

1.88 metre boyunda olan 25 yaşındaki combo-guard BCL’de 6 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 12.3 sayı, %34.6 3sayı, 2.5 ribaund, 2.2 asist, 6.5 verimlilik ve Yunanistan Ligi’nde ise 19 maçta ortalama 26.6 dakika sahada kalırken 18.2 sayı, %45.7 3sayı, 2.1 ribaund, 3.7 asist, 18.9 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bu sezon büyük hayal kırıklığı yaratan Galatasaray’da sezonun ilk bölümünde kuşkusuz en istikrarlı ve en verimli isimdi Macon ki sonrasında AEK forması ile artık Avrupa’ya net olarak uyum sağladığını göstermiş oldu. Hücumda hem deliciliği hem de dış şutları ile komple bir silah olan Macon, sürati ve açık alandaki etkinliği ile de takımına değer katan bir isim. Galatasaray’da da çoğu zaman saf 1 numara olmadığı için mecburen oyun kurucu pozisyonunu da dolduramaya çalışması onun verimliliğini düşürdü ama bu sayede pasör özelliklerini de geliştirdiğini belirtmek lazım aynı zamanda ki AEK’da bu anlamda başta Zisis olmak üzere onun elini rahatlatacak isimler vardı zaten. Savunmada halen istikrarlı değil ve agresiflik, çalışkanlık ve pozisyon bilgisi gibi konularda sorunları var. Ama bunlar düzeltilmeyecek, giderilmeyecek eksiler değil. Nitekim AEK’nın iyice yaşlanan guard rotasyonuna da özellikle hücumdaki yüksek enerjisi ile sezon ortasında hayat vermişti adeta.

Pana, özellikle Mack’den istediği verimi alamadı ki Nedovic de kendisinden beklenen skorer oyunu sakatlıkların da etkisiyle ortaya sınırlı şekilde koyabilmişti. Bu nedenle Macon gibi kendisini kanıtlamış skorer bir guardın onlara da enerji getireceğini, özellikle hücumda çok faydalı olacağını düşünüyorum. Euroleague seviyesinde sert savunmalar karşısında zaman zaman sorun yaşayabilir ama çabuk adapte olacağını düşünüyorum. Onunla Kızıl Yıldız, Monaco ve Asvel’in de ilgilendiği söyleniyor ki o takımlar aslında baskı altında oynamadan kendisini göstermesi ve geliştirmesi adına çok daha uygun seçimler olur.

https://www.youtube.com/watch?v=fmLjzICbCLU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …