Güncel Haberler

İDDİA: Hayes, Unics Kazan ile Görüşüyor (Analiz)

Koç Perasovic liderliğinde Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek kaliteli bir takım kurmaya çalışan VTB Ligi ekiplerinden Unics Kazan kadrosunu tanıdık bir forvetle güçlendirmek istiyor.

Geçen sezon Zalgiris Kaunas forması ile izlediğimiz eski Galatasaraylı Nigel Hayes ile SDNA’nın haberine göre görüşmelere başladılar. Hatırlayacağınız üzere onunla Baskonia da ilgileniyor ve Zalgiris ile bir opsiyonu da mevcut.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Euroleague sahnesinde 33 maçtan 30 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 26:42 dakika süre almış ve 9.5 sayı, %44.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist, 1.1 top çalma, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hayes hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA yapmıştım.

Transfere Kazan tarafından bakacak olursak… Rus ekibi yeniden yapılanma sürecine girdi ve kadroda şuan için 4 numarada tecrübeli Rus oyuncu Vorontsevich dışında başka bir isim yok. Dolayısıyla süre bulma konusunda ve sorumluk alma konusunda elinde önemli bir fırsat olacak eğer transfer gerçekleşirse. Ayrıca Brown çember altında oynamayı seven bir isim olduğu için Hayes’in dış şut tehditi ve yüzü dönük hücumları sayesinde hücumda saha yerleşimi konusunda iyi bir kurgu oluşturabilirler.

Zalgiris’de tam olarak beklentileri karşılayamamış ve özellikle hücumda inişli çıkışlı performanslar sergilemişti Hayes. NBA kovaladığını biliyoruz ama bu performansı ile orada işi çok zor, ne o seviyeler için atletik özellikleri ne de çabukluğu yeterli değil. Kafasını boşaltıp buraya Avrupa basketboluna konsantre olup hücumdaki çok yönlü potansiyelini sahaya yansıtma ve istikrarı yakalama adına daha çok çalışırsa halen yıldız potansiyeline sahip.

https://youtu.be/4S_IyJYqTvU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …