Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi’nin MVP’sini Kaptı! (Analiz)

Geçen sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde final oynama başarısı gösteren ING Basketbol Süper Ligi‘nin de iddialı takımları arasında yer alan Pınar Karşıyaka, bu iddiasının altını dolduracak önemli bir hamleye imza attı.

Strasbourg forması ile aynı sezonda hem BCL hem de Pro A’da MVP seçilme başarısı göstermiş olan eski Daçkalı Bonzie Colson ile anlaştıklarını açıkladılar. Birleşik Amerikalı forvet ile daha önce Maccabi’nin de adı birlikte anılmış ama somut bir gelişme yaşanmamıştı.

25 yaşında olan 1.98 metre boyundaki forvet bu sezon BCL’de MVP seçilirken 14 maçta ortalama 29.6 dakika sahada kalırken, 18.1 sayı, %32.4 3sayı, 5.9 ribaund, 1.7 asist, 1.1 top çalma, 15.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

MVP ödüllerini silip süpüren Colson hakkında daha önce detaylı analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştım.

Kennedy ve Morgan gibi iki önemli silahını kaybeden Kaf-Kaf’ın hem 3 hem de 4 numarada görev olabilecek böyle önemli bir takviyeye ihtiyaçları vardı. Ama tabiki bu gerçekten çok ama çok iyi bir takviye oldu. Colson tartışmasız Avrupa’nın en istikrarlı, en formda forvetlerinden biriydi geçen sezon. Her platformda MVP ödülünü kazanarak da bunu taçlandırdı zaten. Daçka döneminden ülkemizi tanıdığı için yabancılık çekmeyecektir ki zaten ne kadar kaliteli bir karakteri olduğunu ve üst düzey bir profesyonel olduğunu biliyoruz. Normal şartlarda kadroda M’Baye de olacağı için daha çok 3 numarada izleyeceğiz onu ama kısa beşlerde, koç Sarıca’nın sevdiği small-ball’da 4 numarada da rahatlıkla görev alıp fark yaratabilecek bir isim. Uzun kolları, atletizmi, blok tehditi ve ribaundlardaki agresif oyunuyla savunma tarafında da takıma çok şey katacağı bir gerçek. Hücumda ise çok yönlü oyunu ile Kennedy’den çok daha fazla faydalı olacağını, yüksek tempoda oynayan, savunmada da rakibe baskı yapmayı seven Kaf-Kaf’da da Strasbourg’da olduğu gibi bir MVP sezonu çıkarabileceğini düşünüyorum.

Başta koç Sarıca ve ekibini, sonra da bu transferi finanse eden Karşıyaka yönetimini yürekten kutluyorum. Bir önceki sezonun finalisti olarak Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezonda da en güçlü favorilerden biri olduklarını ancak bu kadar net ve iyi bir şekilde gösterebilirlerdi, sezonun MVP’sini kadrolarına katarak!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …