Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Colson ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, transferde henüz bir hamle yapmamış olsa da ilgilendiği oyuncular ortaya çıkmaya başladı.

Hali hazırda Strasbourg forması ile Pro A sezonuna devam eden Bonzie Colson, Sport5’ın iddiasına göre İsrail temsilcisinin listesinde yer alan isimlerden biri. Sezonun sonunda Fransız ekibi ile kontratı bitiyor ve serbest kalacak. Oyuncuya yakın kaynaklar öncelikli olarak Ağustos ayındaki NBA serbest oyuncu piyasasını test edeceğini söylüyorlar.

25 yaşında olan 1.98 metre boyundaki 4 numara bu sezon BCL’de MVP seçilirken 14 maçta ortalama 29.6 dakika sahada kalırken, 18.1 sayı, %32.4 3sayı, 5.9 ribaund, 1.7 asist, 1.1 top çalma, 15.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Colson, atletik özellikleri, enerjisi ve çok yönlü oyunuyla Daçka’daki çaylak sezonundan sonra Strasbourg’da da çok iyi işlere imza atmış bir isim. Öncelikle 1.98 metre boyunda olmasına rağmen güçlü fiziği ile pota altında etkili bir oyuncu olduğunu belirtmek gerekli. Sırtı dönük oyunlarda bir çok silahı var; geriye çekişerek bulduğu şutlar, sağ eliyle gönderdiği çengel atışlar ve sağ omzu üzerinden yaptığı çabuk dönüşlerle potaya yönelmeleri aralarında öne çıkanlar. Ayrıca ikili oyunlar sonrası potaya yaptığı direkt devrilmelerle aldığı pasları hava harekatlarıyla sonuçlandırabilmesi de artılarından biri. Diğer taraftan Colson yüksek motorlu bir oyuncu ve tam sahada koşan takımlarda gerek bitirici rolünde gerekse açık alanda topu taşıyabilmesi ile önemli bir parça, savunma ribaundunu alır almaz dribblingle takımı hücuma taşıyabilmesi günümüz basketbolunda çok önemli bir özellik 4 numaralar için. Bir diğer artısı da şu tehditi. Ayağını kurduğunda ceza şutlarını yüzdeli kullanan bir isim. Ayrıca gerek ikili oyunlarda kısa devrilmeler sonrası gerekse topsuz katlarda hareketli aldığı topları şuta dönüştürebiliyor ve kapanan savunmalara karşı potaya gitmek yerine orta mesafe ile de cezalandırabiliyor rakiplerini. Hücumda süreki oyunun içinde olması ve konsantrasyonun yüksek olması sayesinde zayıf taraftan yaptığı topsuz katlarla etkili olabildiği gibi hücum ribaundlarından çıkardığı ikinci şans sayıları da önemli. İşin savunma tarafında ise zayıf taraftan getirdiği yardımlarda atletizmi ve uzun kolları sayesinde blok tehditine sahip olan bir forvet. Aynı şekilde zayıf taraftan gelerek rakipleri basit hatalara zorlayan, uzun kolları ile pas aralarını da kapatabilen bir isim.

Geliştirmesi gereken yönlere bakacak olursak öncelikle pasör özellikleri henüz Euroleague seviyesinde değil, genelde bitirmeyi seven tek yönlü bir oyuncu. Aslında saha görüşü iyi seviyede ama gerek alçak posttan gerekse penetre esnasında pek pas vermeyi tercih etmiyor, bu konuda kendisini geliştirip, zaman zaman daha doğru opsiyon olan pası kullanması gerekiyor. İşin savunma tarafına bakarsak yüzü dönük olarak rakiplerini perimetrede savunabiliyor, ayakları ağır değil ama patlayıcı bir savunmacı da değil. Ayrıca alçak post savunmasında da sert rakipler karşısında zaman zaman zorlanıyor. Özetle işin savunma tarafında henüz Euroleague seviyesinde değil.

Maccabi bu sezon büyük umutlarla transfer ettiği Bender ve Casspi gibi iki NBA patentli isimden 4 numarada verim alamadı ve koç Sfairopoulos’un ilk etapta rotasyonda düşünmediği ama sonrasında mecbur kaldığı Caloiaro ile sezonu tamamladılar. Colson belki savunma tarafında beklentileri karşılayamayabilir ama hücumda çok yönlü oyunu ve her iki pota altında da ribaundlara yapacağı katkı ile takıma değer katacağı bir gerçek. Umarım BCL’nin MVP’sini gelecek sezon Euroleague’de izleme fırsatı buluruz ki NBA olmazsa büyük olasılıkla Maccabi forması giyecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …