Güncel Haberler

RESMİ: Ulanovas, Monaco ile Değil Zalgiris ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı kurucu ekiplerinden Zalgiris Kaunas, eski oyuncusu ile yeniden anlaştı.

Geçen sezonu Fenerbahçe Beko‘da tamamlayan eski oyuncuları Edgaras Ulanovas ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

Hatırlayacağınız üzere daha önce Sportando, Litvanyalı forvetin Monaco’ya yakın olduğunu belirtmişti ancak Fransız ekibinin teklifi daha iyi olmasına rağmen tecrübeli forvet ülkesine dönmeyi tercih etti.

1.99 metre boyunda olan 29 yaşındaki Litvanyalı 3 numara bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta görev alıp tamamına ilk 5 başlarken ortalama 19:34 dakika süre alıp 4.5 sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist, 4.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Ulanovas hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Zalgiris cephesinde aslında forvet pozisyonunda, onun oynayacağı 3 numarada bir kalabalık var. Her ne kadar Garino ile yolları ayırmış olsalar da Giffey, Milaknis, Dimsa, Vasturia gibi isimler kanat rotasyonunda hem 2 hem de 3 numarada süreleri paylaşacaklar. Dolayısıyla Ulanovas’ın koç Schiller’den formayı kapabilmek için eski günlerine hızlı bir şekilde dönmesi gerekecek. Bu bahsettiğimiz isimlere göre en önemli avantajı ise alçak postta sırtı dönük silahları olması ve buradan birebir üretebildiği gibi pas dağıtı yapıp organizasyona da faydalı olabilmesi. Ayrıca bu isimlerin tamamına göre çok daha sert ve sağlam bir forvet. Fenerbahçe’de sakatlıklar ve hastaklıklar nedeniyle iyi başladığı sezonu kötü ve verimsiz tamamlamıştı. Şimdi eski kulübü ona tekrar bir şans tanıyor ve bunu iyi değerlendirip tekrar kendisini bulmasını bekliyorlar. Kaliteli karakteri, çalışma etiği ve tecrübesi ile zaten adaptasyon sorunu yaşamayacağı Zalgiris’de hızlıca toparlanarak eski günlerine döneceğini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …