Güncel Haberler

RESMİ: Blatt, Alba Berlin’e Geri Döndü (Analiz)

2020 yazında Alba Berlin, genç yıldız adayı Tamir Blatt‘ı Hapoel Jerusalem‘den 3 yıllık kontratla transfer etmişti.

Ama transfer şartlarına göre İsrailli guardın takımında 1 yıl daha kiralık oynama devam etmesine karar vermilmişti. İşte o kiralama dönemi sona erdi ve koç David Blatt’ın oğlu ilk kez Turkish Airlines Euroleague sahnesine boy göstermek üzere Alba’ya geri döndü, 2 yıl daha Alman ekibinin formasını giyecek.

1.84 metre boyunda olan 24 yaşındaki Blatt, Winner Ligi’nde 31 maçta ortalama 28.5 dakika süre alırken 12.1 sayı, %38.0 3sayı, 2.6 ribaund, 7.8asist, 15.2 verimlilik puanı ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta ortalama 25.0 dakika süre alırken 8.5 sayı, %29.7 3sayı, 1.8 ribaund, 8.0 asist, 1.3 top çalma, 10.7 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Blatt, İsrail milli takımı ile altyapılarda önemli başarılara imza atmış çok zeki ve yetenekli bir oyun kurucu. Koç Reneses gibi harika bir öğretmenin ellerinde kendisini çok iyi geliştireceğini düşünüyorum. Saha görüşü, üst seviyede oyun bilgisi, zekası ve kaliteli pasları ile bu sezon takımını çok iyi yöneten Blatt, hem üçlükleri ve hem de penetreler üzerinden ürettiği sayılar ile takıma çift haneli skor katkısı da verebilen bir guard. Özellikle açık sahada takımını iyi organize eden bir oyun kurucu ve geçiş hücumlarında bitirici olarak da tehdit oluşturduğu için rakip guardların üstünde baskı kurması kolay olmuyor.

Ancak savunması henüz Euroleague seviyesinde değil ve fiziksel olarak yumuşak kalıyor genelde. Ayrıca aynı zaafları hücumda da trafik içerisindeki pozisyonları bitirmekte zorlanmasına, fiziksel temas sonrası dengesini kaybetmesine neden oluyor. Çabuk ve patlayıcı bir ilk adımı olmadığı için rakiplerini geçmekte zaman zaman zorlanabiliyor, sadece sürati ile potaya gitmeye çalışıyor. Bu arada dış şutları önemli bir silahı olsa da halen tam olarak istikrarı yakalayamadığını, özellikle BCL sahnesinde geçen sezon zorlandığını da biliyoruz. Diğer taraftan ortalama bir atlet ve fiziksel dezavantajları ile beraber ribaundlara katkı veremiyor.

Yüksek tempoda oynamayı seven ve set hücumlarını ikili oyunlardan çok pasa dayalı ve birebirlere dayalı sistemde oynayan Alba’da çok başarılı olacağını, üst düzey Euroleague takımlarına transfer olma yolunda doğru bir basamak olacağını düşünüyorum onun adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …