Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Ulanovas ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden 7DAYS EuroCup şampiyonu AS Monaco, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Sportando’nun haberine göre Fenerbahçe Beko ile yollarını ayırmış olan Edgaras Ulanovas ile anlaşmak üzereler. Transfer döneminin başında adı Milano ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

1.99 metre boyunda olan 29 yaşındaki Litvanyalı 3 numara bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta görev alıp tamamına ilk 5 başlarken ortalama 19:34 dakika süre alıp 4.5 sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist, 4.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Ulanovas hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Yeniden yapılanma sürecine giren Monaco’da Euroleague tecrübesi yüksek olan isimlerle anlaşmak önceliklerden biri elbette. Koç Mitrovic’in geçen sezon O’Brien ile hem Pro A hem de EuroCup’da forvetten ne kadar başarılı bir sistem kurduğunu görmüştük. Ulanovas da onun gibi alçak posttan üretebilen, hatta buradan pas da dağıtabilen bir forvet. Dolayısıyla Karadağlı koçun sisteminde uyum ve adaptasyon sorunu yaşamayacaktır. Yanında Gray ve Andjusic gibi şutör isimler olacağı için saha yerleşiminde de faydalı olur alçak posttaki etkinliği, buradan ceza atıcılarına dağıtacağı paslar ya da bitirişler ile.

Diğer taraftan sakatlık ve sağlık problemleri nedeniyle Fenerbahçe’de kötü bir sezon geçirdi ve artık Zalgiris’deki performansının kredisi Euroleague’de tutunmak için yeterli değil, burada kendisini bir kez daha gösterip halen bu sahneye ait olduğunu ispatlamak isteyecektir. Monaco’nun bu zor dönemde kendisine vereceği fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğini, tekrar verimli ve istikrarlı günlerine dönebileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla hem Ulanovas için hem de düşük bütçeyle yola çıkan Monaco için bir kazan-kazan anlaşması olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …