Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos’dan Yerli Rotasyonuna Lountzis Takviyesi

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden yapılanma sürecinde olan ekiplerden Olympiakos, yerli rotasyonuna bir guard takviyesi yaptı.

Milli takımın da bir parçası olan ve son olarak Promitheas forması ile izlediğimiz Michalis Lountzis ile 3 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.98 metre boyunda olan 23 yaşındaki şutör guard, geçen sezon ESAKE’de 31 maçta ortalama 25.1 dakika süre alırken 8.1 sayı, %25.6 3sayı, 4.0 ribaund, 2.7 asist ve EuroCup’da ise 10 maçta ortalama 16.6 dakika süre alırken 6.7 sayı, 3.1 ribaund, 1.6 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Olympiakos’un B takımı ESAKE’de yer alabilecek dereceyi elde etmişti bir alt ligde. Ancak Kırmızılar’ın yönetimi henüz ESAKE’ye geri dönüp dönmeyeceklerine karar vermediler. Bu yerli rotasyonuna yapılan hamle artı düşünülen hamlelerle birlikte aslında geri döneceklerinin sinyallerini zaten verdiklerini, bu genç yerli isimleri orada daha çok kullanacaklarını tahmin ediyorum. Sonuçta Lountzis Euroleague için yapılan bir transfer değil halihazırda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …