Güncel Haberler

RESMİ: Milano’dan Yerli Rotasyonuna Forvet Takviyesi

Gelecek sezon hem Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four seviyesinde kalmak hem de bu sefer İtalya Lega Basket Serie A‘da da şampiyon olmak isteyen AX Armani Exchange Olimpia Milano , yerli rotasyonuna takviye yapmaya devam ediyor.

Geçen sezon Virtus Bologna ile Serie A şampiyonluğuna ulaşan isimlerden biri olan Giampaolo Ricci ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını duyurdular.

2.02 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun forvet geçen sezon Bologna ile Serie A’da 38 maçta ortalama 20.2 dakika süre alırken 6.8 sayı, %37.0 3sayı, 4.5 ribaund, 1.5 asist ve EuroCup’da ise 21 maçta ortalama 19.4 dakika sahada kalırken 6.4 sayı, %35.9 3sayı, 3.8 ribaund, 1.4 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Kariyerine ülkesinde Stella Azzurra’da başlayan Ricci, aynı takımda A takım seviyesine yükseldikten sonra sırasıyla Casalpusterlengo, Verona ve Tortona’da alt liglerde oynamış, sonrasında 2017 yazında Cremona ile anlaşarak Serie A serüvenine başlamıştı. Cremona’da 2 sezon forma giydikten sonra son 2 sezonunu da Virtus Bologna’da geçirmişti. Ricci, 2018’den bu yana da milli takımın istikrarlı isimlerinden biri konumunda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …