Güncel Haberler

İDDİA: Alba’nın Gündeminde Hommes Var (Analiz)

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de play-off yarışına dahil olmak isteyen Alba Berlin, kadrosunu genç ve potansiyelli isimlerle güçlendirmek için çalışmalara devam ediyor.

Sportando’nun haberine göre bu sezon Cremona forması altında Serie A’daki skorer performansıyla dikkatleri üstüne çeken Daulton Hommes gündemlerindeki isim. Oyuncunun her ne kadar önceli NBA olsa da Euroleague takımından gelen teklifi düşünüyor şuanda.

2.03 metre boyunda olan 25 yaşındaki forvet Serie A’da 28 maçta ortalama 31.1 dakika sahada kalırken 16.4 sayı, %42.7 3sayı, 4.6 ribaund, 1.7 asist, 16.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen Hommes şutör özelliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. Hem yay gerisinden hem de orta mesafeden yakal at pozisyonlarında etkili bir ceza şutörü. Ayrıca dribbling üzerinden de aynı şekilde iyi bir şutör, geri çekilerek ya da adamını geri çekerek kendisine alan açıp yüzdeli şutlar gönderebiliyor. Atletik özellikleri ortalamanın üstünde ve dribbling becerileri de hem 3 hem de 4 numara için gayet iyi seviyede, bu nedenle de iki pozisyonda birden verimli oynayabiliyor. Ayrıca çalışma etiği ve disiplini artı kaliteli karakteri ile her koçun takımında görmek isteyeceği oyunculardan biri. Her ne kadar skorer profilli bir oyuncu olsa da savunmada da çalışkan ve enerjik, tam bir işçi arı. Birebir savunmada da faydalı bir oyuncu, çabuk elleri ile rakibinin işini zorlaştırıyor. Savunma ribaundlarında da atletik özellikleriyle beraber faydalı bir isim, havuza düşen topları takip edip topluyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Alçak postta tehditi yok ki boyalı alanda kötü bir bitirici, sırtı dönük silahlarının olmamasıyla beraber 4 numarada oynasa bile saha yerleşiminde 4 dışarıda kalmaya sizi zorunda bırakan bir forvet. Pasör özellikleri bir forvete göre bile vasat seviyede, zaten önceliği skor üretmek olan bir oyuncu. Evet şutları etkili olan bir isim ama onun için momentum, ritm oyuncusu demek de gerekiyor. Savunmada geliştirmesi gereken temel nokta ayak çabukluğu, bu nedenle de perimetre savunmasında vasat kalıyor. Sezgileriyle oynadığı için yanılabiliyor, özellikle yanlış zamanlarda ikil oyunlara giderek takımının rotasyonunu karıştırabiliyor. Alçak postta da vasat bir isim, yeteri kadar kalın ve güçlü değil. Bir diğer riskli konu da yaşadığı sakatlıklar, bu da onu fiziksel anlamda güvenilmez yapıyor. Lisede tam 2 kere ACL sakatlığı geçirmişti.

Hommes hücumda çok şey vaadeden savunmada da enerjik, iyi niyetli bir forvet. Dolayısıyla işlenmeye hazır bir elmas desek yanlış olmaz. Eğer Avrupa’da kalacaksa, NBA’de istediği kontratı bulamazsa kuşkusuz koç Reneses yönetimindeki Alba onun için en doğru adreslerden biri ki Alman ekibi hem Giffey hem de Fontecchio’yu kaybettiği için forvet rotasyonunda önemli derecede takviyeye ihtiyaç duyuyor. Burada gelişimini sürdürebilirse Euroleague sahnesinde yıldız kumaşına sahip bir oyuncu. Keşke bizim Euroleague temsilcilerimiz de bu tarz oyunculara yatırım yapabilseler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …