Güncel Haberler

FIBA U19 Dünya Kupası: Çeyrek Finalde Arjantin’e Son Saniye Üçlüğüyle Kaybettik

Letonya’da düzenlenen 2021 FIBA U19 Dünya Kupası çeyrek final maçında Türkiye, rakibi Arjantin‘e son saniye üçlüğü ile 76-74 kaybetti ve madalya şansımız da kalmadı maalesef.

Arjantin bitime 8 saniye kala Corbalan’ın turnikesi ile 73-72 öne geçti. Sonrasında aynı oyuncu Furkan’a faul yaptı ve çizgiden 2-2 ile dönerek 73-74 öne geçtik bitime 4 saniye kala. Ama yine “aynı” Corbalan orta sahada gönderdiği potaloı üçlükle maalesef skoru 76-74 Arjantin lehine tescillemiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Arjantin’de son saniye üçlüğüyle maçı getiren Gonzalo Corbalan 25 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Franco Javier Mendez 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile ona eşlik eden isim oldu.

Ay-yıldızlılarda ise Furkan Haltalı 19 sayı, 10 ribaund, 4 asist ve Tiber Görener 18 sayı, 4-10 3sayı, 6 ribaund, 3 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …