Güncel Haberler

RESMİ: Monaco, Boutsiele ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni takımlarından olan 2021 7DAYS EuroCup şampiyonu AS Monaco, uzun rotasyonuna yerli bir takviye yaptı.

Geçen sezon Limoges forması ile izlediğimiz Jerry Boutsiele ile anlaştıklarını duyurdular.

2.07 metre boyunda olan 28 yaşındaki pivot geçen sezon Pro A’da 27 maçta ortalama 26.2 dakika süre alırken 13.6 sayı, 6.9 ribaund, 1.4 asist, 17.6 verimlilik puanı ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 29.3 dakika sahada kalırken 13.0 sayı, 9.5 ribaund, 1.0 asist, 12.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak uzun güçlü fiziği ve hücumdaki ço yönlü performansı ile biliniyor. Bu sezon Limoges forması ile uluslararası arenada da, Şampiyonlar Ligi’nde de oynadığı dominant basketbolla adından sıkça söz ettirdi. Zaten uzunlar için tam da olgunluk yaşında Boutsiele. Bir kez daha 27-28 yaş döneminin 5 numaralar için ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu bizlere. Şimdiye kadar Euroleague takımlarının yanından bile geçmediği bir uzun olarak transfer döneminde Asvel ile Monaco’yu birbirine düşürmüştü ilk başta. Solak uzunun zaten alçak postta etkili olduğunu, güçlü fiziği ile rakiplerini itmekte ve çabuk ayakları ile dönüşleri de kullanmakta zorlanmadığını biliyoruz ki hücumdaki etkinliğinin, skor katkısının neredeyse %90’ı alçak post üretiminden artı ikili oyun devrilmelerinden yani aslında yine pota altından geliyor. Onun önemli artılarından biri de orta mesafe şut tehditi, hatta bu sezon yvaş yavaş yay gerisinden de denemeye başladı. Elit bir blokçu değil ama hem hareketli rakiplerini adımlamayı doğru yaptığı anlarda avlayabiliyor hem de zayıf taraftan gelerek blok katkısı verebiliyor. Ribaundlar konusnuda her iki pota altında da savaşçı ve agresif bir isim. Güçlü fiziği ile rakiplerini box-out etmeyi biliyor ve onu ietmek kolay değil.

Gelelim gelişime açık yönlerine. Hücumda potadan uzaklaştıkça etkisi düşüyor. Evet orta mesafe ceza şutu tehditi var ama dribbling yaptığı her an top kaybı potansiyeli yüksek, yüzü dönük silahları bu nedenle çok sınırlı. Diğer taraftan savunma tarafında gayretli, agresif ve çalışkan bir uzun. Ancak kolları fiziğine göre çok uznu değil, patlayıcılık ve atletizm de öne çıkan özellikleri değil. Bu nedenle de blok tehditi sınırlı ve ikili oyunlarda adam değişmelerde bacakları ağır kalabiliyor.

Limoges’da çok iyi bir sezon geçirdi ve Euroleague’deki oyuncu havuzu NBA nedeniyle bu kadar daralmışken özellikle Fransız takımlarının ona ilgi göstermesi çok normaldi. Monaco da ligin yeni takımı olarak sınırlı bütçesiyle bu tarz isimlere fırsat verebilecek, onlara yatırım yapabilecek, yani biraz da risk alabilecek konumda. Sonuçta Boutsiele 28 yaşında ve çaylak olarak gelecek Euroleague’e. Eğer Limoges ile Şampiyonlar Ligi’nde sergilediği peformansın bir kısmını istikrarlı bir şekilde ortaya koyabilirse Euroleague’de kalıcı bir alternatif uzun olabilir kariyerinin geri kalanında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …