Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep, Gulley ile Anlaştı! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep, ilk yabancı transferi için uzaklara gitmedi.

Geçen yaz Darüşşafaka Tekfen‘e transfer olan ancak hazırlık döneminde geçirdiği diz sakatlığı nedeniyle 4 ay sahalardan uzak kalan Jarmar Gulley ile anlaşmaya vardılar.

1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki forvet, geçen sezon BSL’de 11 maçta ortalama 19.3 dakika süre alırken, 10.3 sayı, %29.6 3sayı, 2.6 ribaund, 1.9 asist, 1.8 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

2018-19 sezonunda İsrail 2. Ligi’nde (İsrail National League) MVP seçilen Gulley, atletizmi ve patlayıcılığı yüksek düzeyde olan bir kanat oyuncusu. Potaya atak etmeyi sevdiği gibi şut tehditi de mevcut ama üst seviyede değil, bu kadar bol skor üretmesinin temelinde ise açık alandaki etkinliği ve güçlü fiziği artı kaliteli dribbling becerisi ile yaptığı delici penetreler yer alıyor. Alçak postta sırtı dönük silahları da mevcut, her ne kadar ana silahlarından biri olmasa da. Diğer taraftan takımının başarısını ön planda tutan, çok yönlü ve pası da düşünen bir oyuncu. Onu değerli kılan özelliklerinin başında ise kritik anlarda sahneye çıkıp el yakan topları kullanmaktan kaçınmaması geliyor.

İşin savunma tarafında da hem alçak postta hem de perimetrede savaşçı v agrefis bir isim. Bacakları çabuk ve güçlü de bir fiziğe sahip olduğu için hem 3 hem de 4 numaralar karşısında sahanın her bölgesinde savunmada katkı veren bir forvet. Ama tabi sağ dizinden geçirdiği operasyonun onu geçen sezon ne kadar etkilediğini gördük. O eski patlayıcılığı yoktu ve atletizm artı agresiflik anlamında da beklentilerin altında kaldı. 28 Şubat’ta döndükten sonra ligin kalan süresi toparlanması için yetmemişti. Bakalım koç Açık yönetimindeki Gaziantep onun bu fiziksel özellikleri sahaya koyduğu artıları yeniden kullanabilecek mi. Eğer kullanamazsa, Daçka’daki performansının da üstüne çıkması pek mümkün değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …