Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Floyd ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Gelecek sezon için Turkish Airlines Euroleague sahnesinde yeniden play-off potasında olmak isteyen Panathinaikos, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara devam ediyor.

SDNA’nın haberine göre geçtiğimiz sezon Galil Gilboa forması giyen Jehyve Floyd ile anlaşmak üzere. Hatırlayacağınız üzere atletik uzun ile Maccabi de ilgilenmiş ancak Reynolds hamlesinden sonra bu transferden vazgeçmişlerdi.

2.03 metre boyunda olan 23 yaşındaki Floyd bu sezon 36 maçta ortalama 28.4 dakika süre alırken, 11.4 sayı, 7.4 ribaund, 1.9 asist, 1.7 blok, 18.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Floyd hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gilboa ile Winner Ligi’nde finale çıkma başarısı göstermiş olan atletik uzun geçen sezon Yeşiller’in pota altında eksikliğini hissettiği patlayıcılık, fiziksel oyun ve ribaundlar konusunda kesinlikle faydalı olabilecek bir isim. Mitoglou’nun da ayrılmasıyla beraber takımda agresiflik ve savaşçı kimlik konusunda da bir eksiklik oluştu. Papagiannis’i yedeklemesi adına ve kenardan gelerek farklı bir boyut getirmesi adına değerli olacak. Ayrıca çift uzun oynayıp topu boyalı alan yıkmak isterlerse hem Floyd hem de Papagiannis sahada birlikte olabilirler. Ama tabi dış şut tehditinin bulunmaması onun dakikalarını daha çok 5 numarada tutacaktır, burada Papagiannis ile payalaşacaklardır dakikaları.

NBA’in artık Euroleague üstündeki finansal üstünlüğünü iyice arttırmasının ardından bu sezon transfer döneminde takımların bir alt seviyelere inip biraz da risk alarak farklı oyunculara yöneldiğini gördük. Sonuçta Floyd henüz 23 yaşında, bir uzun için ham diyebileceğimiz bir dönemde ve Euroleague tecrübesi yok. Ama atletizmi, patlayıcılığı ve hem savunma hem de hücumdaki agresif oyunuyla potansiyelli, gelecek vaadeden bir isim. Dolayısıyla risk alınabilecek bir hamle Panathinaikos.

https://www.youtube.com/watch?v=Enm7uewsEoE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …