Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’dan Yerli Rotasyonuna Önemli Bir Takviye Daha!

Gelecek sezon yeniden ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, yerli rotasyonuna önemli bir hamle daha yaptı.

İzmir ekibi daha önce Can Korkmaz, Burak Can Yıldızlı ve Samet Geyik ile prensip anlaşmasına varmıştı.

Tofaş ile yollarını ayıran Berkan Durmaz ile de anlaşmaya vardılar. Transfer döneminin başında adı Fenerbahçe ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

2.06 metre boyunda olan 24 yaşındaki Berkan geçtiğimiz sezon BSL’de 30 maçta ortalama 21.6 dakika süre alırken, 8.2 sayı, %38.4 3sayı, 5.7 ribaund, 1.6 asist ve BCL’de ise 11 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 8.8 sayı, %47.2 3sayı, 4.8 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Berkan yıldız seviyesinde yeteneklere sahip değil belki ama savaşçılığı ve yaşına göre çok daha yüksek olan olgunluğu ile değerli bir görev adamı olacak kariyeri ilerledikçe. Ben onu hep Kerem Gönlüm’e benzetiyorum, özellikle centilmenliğini, profesyonelleğini ve bunların yanında da savaşçı kimliğini. Diğer taraftan bu sezon önemli eksiklerinden biri olan dış şutlarını gözle görülür şekilde geliştirdi. Artık enerjisi, atletizmi, mobiletisi ve ribaundlardaki etkinliği dışında ceza üçlüklerinde de önemli bir silah. Bununla beraber alçak postta sırtı dönük oyunlarında da ilerleme var, hücumda artık portföyü daha geniş bir uzun forvet konumunda.

Koç Sarıca yönetiminde o da Metecan gibi beklenen sıçramayı daha net yapcaktır. Dribbling üst üretim konusunda silahlanmaya devam edip, serbest atışlardaki düşük yüzdesini yukarı çekebilirse onun için de 1-2 sene içerisinde Euroleague yolu açık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …