Güncel Haberler

ÖZEL: Telekom, Ali Muhammed’e Teklifini İletti! (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Bu yaz Fenerbahçe Beko ile kontratı sona eren ve henüz bir kontrat görüşmesi yapmayan Ali Muhammed‘e yıllık 350 bin dolar değerinde bir teklifte bulundular, kendisinden cevap bekliyorlar.

1.78 metre boyunda olan 38 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu yerli statüsünde oynadığı için de halen ligimiz için değerli bir parça. Henüz basketbola devam edip etmeyeceğine de karar vermediğini belirtelim.

Geçen sezon BSL’de 31 maçta ortalama 15.8 dakika süre alırken 6.3 sayı, %36.9 3sayı, 1.7 ribaund, 1.8 asist ve Euroleague’de ise 17 maçta ortalama 14.7 dakika sahada kalırken 5.8 sayı, %44.2 3sayı, 1.8 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Ali artık 38 yaşına geldi ve doğal olarak onu başarılı kılan temel özellikleri olan çabukluk, sürat ve çeviklik gibi konularda ciddi anlamda gerilemiş durumda. Bu nedenle de sadece 1.78 metre boyunda olmasının getirdiği zaafları kapatmakta zorlanıyor.Geride bıraktığımız sezon ciddi bir oyun kurucu sorunu yaşayan Fenerbahçe’de bile koç Kokoskov onu fazla sahaya atamamıştı, savunmadaki zaaflarından dolayı dakikaları ciddi anlamda düşmüştü. Tabi herşeye rağmen halen kocaman yüreğiyle koridoru bulduğunda agresif şekilde potaya atak eden, el yakan üçlükleri yüksek yüzdeyle, soğuk kanlılıkla sokabilen bir skor tehditi olduğunu da unutmayalım.

Telekom şuana kadar kısa rotasyonuna, Perez, Andrews, Can Uğur gibi ligimizi iyi bilen, kısaca tanıdık isimleri ekledi. Dolayısıyla Muhammed de bu profile uyan bir isim. Ayrıca Perez’in yerine zaman zaman 1 numarada, Andrews’un yerine de zaman zaman 2 numaradan süre çalabilecek bir isim. Ancak iki sor işareti var, biri Can Uğur da kendisi gibi fiziksel dezavantajları bulunan bir guard olduğu için onla aynı anda sahada kalması zor; diğeri ise Andrews topu seven bir skorer ve Muhammed de top elindeyken daha etkili bir silah, dolayısıyla onların birlikte olduğu anlarda da top paylaşımı sorun teşkil edebilir. Ama genel anlamda yerli statüsünde oynayacak olması ve halen hücumda dış şutlarıyla beraber önemli silahlarının bulunması BSL’de ana rotasyonda, EuroCup’da da alternatif rotasyonda koç Gören’in ona rahatlıkla süre verebileceği anlamına geliyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …