Güncel Haberler

Koç Ene, Yunanistan Mağlubiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımlardan birini belirlemek üzere Kanada’da oynanan elemelerin yarı final maçında A Milli Takımımız, rakibi Yunanistan’a 63-81 ile kaybederek olimpiyat biletine veda etmişti.

Karşılaşmanın ardından ay-yıldızlıların koçu Orhun Ene açıklamalarda bulundu:

İlginç bir maç oldu. Başlangıçta tamamen farklıydık, maçın sonunda ise tamamen farklıydık. Maçın başında akıllı oynadık, baskıya karşı iyi organize olduk ve skor farkını yarattık. Turnuvanın başından beri baskılı savunmalara karşı zorlanıyorduk. İlk yarıyı 15 sayı dolaylarında bir farkla bitirebilecekken basit top kayıplarıyla farkın 7’ye inmesine izin verdik. Devamında ise 3. çeyreğe kötü bir başlangıç yaptık. Kolay pes ettik. Oyuna odaklandığımız zamanlarda aslında iki takım arasında o kadar da büyük bir fark yoktu. 5-6 yeni oyuncumuz vardı ve hazırlanacak zamanımız da olmadı. Turnuvanın başında iyi bir reaksiyon vermiş olsak da rakibimizin 2 çok kaliteli, oyunu ve tempoyu kontrol etmeyi bilen oyun kurucusu vardı ve maçın sonunda farkı yaratan avantajı Yunanistan’a sağlayan olgu bu oldu. Şimdiye kadar iyi iş çıkardık ancak daha fazla çalışıp daha fazla beraber zaman geçirmemiz gerektiğini gördük. Genç oyuncularımız var ve onların da tecrübeye ihtiyacı var. Önümüzdeki turnuvalarda daha iyi olacağız. Gelecekte bu seviyede takımlara karşı daha hazır olacağız.

Bu maçtan önce 2 iyi maç geçirdik. O maçlarda iyi takım oyunu oynadık. Uruguay maçında inişler çıkışlar yaşasak da o maçta sergilediğimiz karakteri bugün ortaya koyamadık. Gelecek açısından oynadığımız ilk 2 maç bizim için bir örnek teşkil etmeli. Bizim açımızdan ilk yarıda yine iyi bir oyun söz konusuydu. Bugün yaptığımız hatalardan ileride nasıl bir ders çıkaracağımızı göreceğiz. Baskılı savunmalara karşı zorluk yaşadığımızın bilincindeyiz. Farklı liglerden ve farklı organizasyonlardan gelen oyuncuların buradaki basketbola alışması zor. Kanada Milli Takımı da aynı problemi yaşadı. Oyuncuların geldikleri liglerde farklı kurallar var; saha burada daha küçük, savunmalar daha agresif. Burada her hücumunuzu daha akıllı oynamak zorundasınız, bu kadar iniş çıkışa müsaade yok. Tempoyu kontrol etmeniz gerek ve eğer tempoyu kontrol eden taraf rakibinizse daha da akıllı oynamak zorundasınız. Oyuncularımıza bunu anlatmaya çalıştık ve bunu 2 buçuk maç boyunca başardık ancak Olimpiyatlar’a gitmek istiyorsanız bunu sonuna kadar sürdürmelisiniz.

Herkes bizden daha iyi oynamamızı bekliyordu ancak tüm takımlar aynı problemi yaşıyor. Uzun zamandır beraber oynayan takımlar için beraber oynamak eğlenceli bir şey ancak hazırlanmak için daha fazla zamana ihtiyacı olan takımlar için bu pek böyle değil. 2 gün önce Çekya’ya karşı harika oynadık. Oyunu kontrol edip doğru kararlar vererek basketboldan keyif aldık. O maçtan sonra bu karşılaşma bir hayal kırıklığı oldu.

NTV & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …