Güncel Haberler

RESMİ: Partizan’dan Punter Bombası Geldi! (Analiz)

Efsane koç Obradovic’i göreve getirerek 7DAYS EuroCup ve Adriyatik Ligi‘nin en güçlü şampiyonluk favorilerinden biri haline gelen Partizan, bomba bir transfer hamlesi yaptı.

AX Armani Exchange Olimpia Milano‘nun kontrat yenileme teklifini reddeden ve CSKA Moskova’nın teklifini geri çeviren Kevin Punter ile 2 yıllık kontrat imzaladılar. Gelen haberlere göre kontratın değeri toplam 2.5 milyon Euro değerinde ve bu Sırp basketbol tarihinin en yüksek kontratı durumunda.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Punter, Euroleague sahnesinde 36 maçın 33 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 24:42 dakika sahada kaldı ve 14.3 sayı, %39.2 3sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist, 11.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp pasaportu da taşıyan Punter hakkındaki detaylı analizimi sizler için daha önce BURADA yapmıştım.

Koç Obradovic’in göreve gelmesiyle ilk bombasını patlatmış oldu Partizan. Euroleague ekiplerinin aktif olarak istediği ve ilgilendiği bir oyuncuyu ikna edebilmelerinin önemli sebeplerinden biri de kuşkusuz Sırp koçun varlığı, yıldız ismi organizasyona inanmasıydı. Partizan’da hedef EuroCup finaline ulaşmak ve bir sonraki sezon için Euroleague biletini kapabilmek. AEK ve Virtus Bologna ile şampiyonluklar yaşamış, gittiği her takıma kazanma alışkanlığı getiren çok önemli bir skorer Punter. Kendi skorunu yaratabilen, sahanın neredeyse her yerinden şut tehditi olan ve yüksek tempoda etkisi daha da artan tecrübeli guard kuşkusuz Partizan’a daha şimdiden sınıf atlatmış durumda.

Kendisini Euroleague sahnesinde de kanıtlamış olan böyle kaliteli bir yıldızı EuroCup seviyesinde oynamaya ikna etmek önemli bir başarı. Kesenin ağzını açmış olan Partizan’ın bir sonraki hamlelerini merakla bekliyor olacağız.

https://youtu.be/TTg6JD–Y0M

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …