Güncel Haberler

Punter, Milano ve Baskonia Arasında Karar Verecek

Geride bıraktığımız sezon Turkish Airlines Euroleague‘in en istikrarlı skorerlerinden biri olan ve Final Four oynama başarısı gösteren Kevin Punter‘in önünde önemli bir seçim var bu yaz.

Eurohoops’un haberine göre takımı Olimpia Milano kontratı sona eren oyuncusuna yeni bir teklif yapmış durumda. Diğer taraftan Kiroleros radyosunun haberine göre TD Systems Baskonia da ona teklif götürdü.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Punter, Euroleague sahnesinde 36 maçın 33 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 24:42 dakika sahada kaldı ve 14.3 sayı, %39.2 3sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist, 11.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Punter, Kızıl Yıldız’daki performansından sonra bu sezon Milano ile beraber Final Four oynayarak artık Euroleague’in elit skorerlerinden biri olduğunu net olarak kanıtladı. Saf bir skorer olan Amerikalı guard, dribbling üstünden her pozisyonda sayı çıkarabiliyor. Gerek yay gerisinden gerek orta mesafeden isabetli şutlar çıkarabildiği gibi çabuk ilk adımı ve atletizmi sayesinde rahatlıkla direkt potaya kadar da gidebiliyor. Koç Messina’nın tartışmasız en güvendiği skor opsiyonuydu bu sezon. Ayrıca savunmada da sırıtmıyor artık, istediği zaman gayet de iyi işler çıkarabiliyor hatta.

Önemli bir eksisi olduğunu söylemek yanlış olur böyle kendisini net olarak kanıtlamış bir skorer için. Ama tabiki ribaundlar konusunda çok sınırlı bir isim olması, hücumda da tek yönlü bir isim olması yani sadece skora odaklı olması eksi sayılabilecek noktalardan biri olabilir. Ama skoru bulma, koklama konusunda o kadar nefis oynuyor ki açıkçası tercih hatalarını da minimum yapıyor, bu nedenle de sadece skoru, bitirmeyi düşünmesi verimliliğini düşürmüyor.

Milano’da zaten koç Messina ile arasında gayet iyi bir uyum var ve Delaney artı Rodriguez de gelecek sezon takımda olacağı için bu üçlünün adaptasyon sorunu yaşamayacağı bir gerçek. Aslında hem Punter hem de Milano için en doğru hamle bu olur.

Baskonia’da da elbette faydalı olacaktır. Ama hali hazırda kanatlarda Giedraitis ve Dragic gibi isimler de var. Ayrıca Vildoza’yı zaten kaybeden Henry’nin de ayrılacağı ekipte oyun kurucu transferi de çok önemli olacak. Milano’daki gibi guard rotasyonundaki diğer isimlerle tempo ve top paylaşımı konusunda iyi anlaşacağı isimler olmalı. Aksi durumda verimliliği düşecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=TTg6JD–Y0M

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …