Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, Karşıyaka’nın Yıldızını Kaptı (Analiz)

Gelecek yıl yeniden Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Fransa Jeep Elite Pro A şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne uzun rotasyonuna tecrübeli bir ismi ekledi.

Fransız ekibi Pınar Karşıyaka‘nın yıldız uzunu Raymar Morgan ile 1 yıllık anlaşma imzaladığı duyurdu. Onunla Euroleague’in yeni takımlarında Monaco da ilgilenmiş hatta 400 bin dolarlık bir teklif de yapmıştı ama taraflar anlaşamamıştı.

2.04 metre boyunda olan 33 yaşındaki Birleşik Amerikalı 4 numara sezonun en iyi beşine seçildiği BCL sahnesinde 15 maçta ortalama 26.6 dakika sahada kalırken 17.6 sayı, 6.4 ribaund, 2.2 asist, 1.1 top çalma, 20.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Morgan hakkındaki detaylı analizimi sizler için BURADA yapmıştım daha önce.

Asvel’e transferi açısından durumu incelersek… Öncelikle koç Parker’ın onu 4 numarada genç yıldız adayı Wembanyama ile birlikte kullanması bekleniyor. Hem Noua hem de Yabusele’nin takımdan ayrılacak olmalarıyla bu pozisyondaki açığı onunla kapatmayı hedefliyorlar. Ayrıca hem Bako hem de Wembanyama henüz genç oyuncular, onun mentörlüğünden tecrübelerinden faydalanacaklardır. Zaten kaliteli karakteri ve üst düzey profesyonelliği ile tanınan, önemli bir figür Morgan. Ona da kariyerinin son döneminde Euroleague’de kendisini yeniden kanıtlama şansı gelmiş oldu. Kötü geçirdiği Panathinaikos macerası sonrası yeniden dönüş onun içinde ayrı bir sınav olacak, onu ekstra motive edecektir. Özellikle iki taraf için de kazan-kazan anlaşması olduğunu düşünüyorum. Tabi koç Sarıca’nın onun yerini doldurması hiç ama hiç kolay olmayacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …