Güncel Haberler

Çekya, Uruguay’ı Son Nefeste Yenip Yarı Finale Çıktı

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımlardan birini belirlemek için Victoria kentinde yapılan elemeleri B grubu kapsamında Çekya, rakibi Uruguay‘ı son nefeste 80-79 ile yenerek yarı final biletini kaptı.

Bitime 41 saniye kala Çekya 80-77 ile öndeyken Granger topu çaldığı ve Parodi’yi topla buluşturdu, Sirina’nın faulü sonrası çizgiye giden oyuncu 2 atışını da sayıya çevirdi, skoru 80-79 yaptı. Kalan sürede önce Vesely bir çengel atış kaçırdı yakın mesafeden sonra da bitime 5 saniye kala Granger takımı adına son şansı denediği üçlükle harcadı ve maç bu skorla tescillenmiş oldu.

Böylelikle Çekya yarı finale yükseldi ve ev sahibi Kanada’nın rakibi oldu. Uruguay ise turnuvaya veda ederek evine döndü.

Çekya’da Tomas Satoransky 19 sayı, 7 ribaund, 8 asist ile maçın yıldızı olurken, Jakub Sirina 17 sayı, 4-8 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, Ondrej Balvin 12 sayı, 11 ribaund, 2 asist ve Patrik Auda 10 sayı, 3 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Uruguay cephesinde ise Jayson Granger 22 sayı, 5-12 3sayı, 7 ribaund, 7 asist ile çok etkili olurken, Bruno Fitipaldo 22 sayı, 6-9 3sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ve Santiago Vescovi 12 sayı, 3 top çalma ile diğer direnen isimlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

ANALİZ: Yunanistan – Çekya

2022 FIBA EuroBasket‘de son 16 turundaki 2. gün maçları Berlin’de oynanmaya devam ediyor ve bu …