Güncel Haberler

Slovenya, Doncic Liderliğinde Polonya’yı Sildi Süpürdü!

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na kalacak takımlardan birini belirlemek üzere Kaunas kentinde oynanan elemelerin B grubu mücadelesinde Slovenya, rakibi Polonya‘yı NBA yıldızı Doncic’in etkili performansı eşliğinde 112-77’lik skorla sahadan sildi.

Bu sonuçla Slovenya grubu lider olarak tamamladı ve yarı finalde Kore ya da Venezüela ile karşılaşacak. Polonya ise grubu 2. sırada bitirmiş oldu ve büyük olasılıkla ev sahibi Litvanya ile karşılaşacak yarı finalde.

Slovenya’da Luka Doncic 18 sayı, 4-8 3sayı, 6 ribaund, 10 asist ile double-double yaparken, Klemen Prepelic 17 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, Gregor Hrovat 16 sayı, 5 ribaund, Jaka Blazic ile Zoran Dragic 11’er, Vlatko Cancar da 10 sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Polonya cephesinde ise Mateusz Ponitka 16 sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, Aleksander Balcerowski 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve A.J. Slaughter 11 sayı, 5 asist ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

ANALİZ: Almanya – Polonya

2022 FIBA EuroBasket‘de turnuva öncesindeki beklentilerin üstüne çıkan iki takımın bronz madalya kapışmasını izleyeceğiz. Bir …