Güncel Haberler

RESMİ: Maccabi, Taylor ile Anlaştı (Analiz)

Transferde oldukça aktif olan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, dış transferdeki 4. hamlesini de resmi olarak açıkladı.

İsrail temsilcisi geçen sezon Hamburg Towers forması ile izlediğimiz Kameron Taylor ile 1+1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

26 yaşında olan 1.98 metre boyundaki kanat oyuncusu BBL sahnesinde 25 maçta ortalama 14.2 sayı, yüzde 33.3 3sayı, 5.5 ribaund, 3.4 asist, 1.8 top çalma ile komple bir performans sergiledi şuana kadar.

EDİTÖR YORUMU:

Taylor sahada her şekilde skor üretebilen, gerektiğinde topla kendi skorunu yaratabildiği gibi topsuz katları ve ceza şutları ile de takıma katkı verebilen bir isim. Atletik özelikleri ve güçlü fiziği ile potaya yaptığı ataklarla da rakip savunmaları zorlayan bir kanat oyuncusu. Bu sezon Hamburg’un yakaladığı çıkışta sadece skorer özellikleri ile değil, ribaundlara verdiği katkı, pas-şut seçimlerindeki verimlilik ve savunmada çaldığı kritik toplarla büyük rol oynadı. Bamberg’de geçirdiği dönemin aksine çok daha olgun ve sürekli bir performansı var. Oyunun iki tarafında da yüksek enerjiye sahip olması, maç içerisindeki konsantrasyonu ve lider özellikleri ile artık bir sonraki seviye için hazır olduğunu gösterdi.

Hamburg’da geçirdiği bu istikrarlı ve başarılı sezonun ardından artık Euroleague için bir şansı hakediyordu. Özellikle topsuz hücumlardaki üst düzey etkinliği ile öne çıkıyor. Dribbling üstü hücumlarda da bir kaç ufak eksiğini giderdiği takdirde Euroleague sahnesinde de kompla bir skor opsiyonu olabilecek potansiyele sahip. Savunmada da hem sezgileri kuvvetli hem de konsantrasyonu, yüksek çalışkan bir isim. Bu çift yönlü guardın Euroleague’de hangi seviyelere çıkabileceğini merakla takip ediyor olacağım. Maccabi’de topla oynamayı seven Wilbekin ile beraber sorun yaşamayacağını, topsuz etkinliği ile takıma değer katacağını, savunmada da Dorsey’den daha faydalı olacağını düşünüyorum. Özetle Wilbekin, Taylor, Nunnally üçlüsünün gelecek sezon can yakacağını söylemek sanırım yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …