Güncel Haberler

Analiz: Darüşşafaka’nın Yeni Uzunu Büyükçekmece’den

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Darüşşafaka Tekfen, transferin hızlı takımlarından biri. Son olarak yeni uzunları belli oldu.

Daha önce Caupain, McCullough, Pineiro transferlerini bitiren Daçka, 4. yabancı hamlesini de 5 numaraya yaptı ve geçen sezon Büyükçekmece forması ile izlediğimiz Gabriel Olaseni ile anlaştılar Basketfaul’ün haberine göre.

2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki İngiliz pivot, geçen sezon BSL’de 27 maçta ortalama 31.3 dakika sahada kalırken 15.6 sayı, 9.1 ribaund, 17.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletik özellikleri ile ön plana çıkan Olaseni boyalı alanda etkinliği üst düzeyde olan ve potadan uzaklaştıkça değeri oldukça azalan bir uzun. Özellikle hücum ribaundlarıyla takıma katkı veren hem kendine hem de takım arkadaşlarına ikinci şans sayıları verebilen, bunun dışında ikili oyunlarda da sert ve sağlam perdeler sonrası potaya çabuk devrilerek patlayıcılığı sayesinde yüksek yüzdeli bitirişlere imza atan bir oyuncu. Ayrıca mobil bir uzun, tam sahada koşan, yüksek tempoda takımını yanlız bırakmayan bir uzun. İşin savunma tarafında da zamanlaması ve atletizmi ile blok tehditi yüksek olan bir pivot. Fiziksel temastan kaçmayan ve boyalı alanda savaşmayı seven bir oyuncu. Savunma ribaundlarında da oldukça iyi katkı verebildiğini belirtmek lazım. Oyunun bu tarafında ikili oyunlar karşısında kendisinde çabuk kısalara karşı da fena iş çıkarmıyor, bacaklarının çabukluğu vasatın üstünde bir uzun için.

Hücumda özellikle boyalı alanda onunla ilgili artıları daha fazla sayabiliriz ama topu yere her vurduğunda risk teşkil eden, top tekniği zayıf bir uzun ki pasör özelliği de yok, bu da onu hem ikili sıkıştırmalarda bir hedef haline getiriyor hem de tek yönlü bir silah olmasına neden oluyor. Konu savunma tarafına gelince ise eksileri daha fazla olan bir uzun olduğunu belirtmek gerekli. Alçak postta ayak hareketleri fazla olan uzunlara karşı bir kaç hamleden sonra çabuk pes edebiliyor. Bunun yanında ikili oyun savunmasında kısaya el gösterip devrilen adamını takip etme ya da rotasyonlarda geç kalabiliyor, reaksiyonlarda genelde sorun yaşıyor. Tepe ikili oyunlarında bile genelde çember altında kalmayı seviyor, bu da şutör uzunları savunmakta zorlanmasına, takımının da onun açığını kapatabilmek için ciddi rotasyonlar yapmasına neden oluyor.

Daçka’nın bu sezon da yabancı seçimlerinin savunma açısından pek parlak olmadığı bir gerçek. Aslında geçen sezon Jerrett ile bu hatayı yapmışlardı ama yine ders çıkaramamışlar anlaşılan. Olaseni’nin olduğu bir takımda kısa savunmasının çok iyi olması gerekiyor ki Caupain de McCullough da bana göre bunu vaad eden isimler değiller. Olaseni’den hücumda Caupain ve Doğuş’un akıllı organizasyonları ile iyi faydalanabilirse sorun yok ama onu potaya yakın pozisyonlarda topla buluşturmayı başaramazlarsa, oyunun iki alanında da ciddi bir defoya sahip olacaklarını söylemek yanlış olmaz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …