Güncel Haberler

RESMİ: Kazan’ın Yeni Koçu Perasovic Oldu

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden biri olan Unics Kazan, koçu Priftis’in Panathinaikos ile anlaşmasından sonra fazla vakit kaybetmedi ve yeni koçunu açıkladı.

2 sezondur herhangi bir takım çalıştırmayan, daha önce ülkemizde Anadolu Efes’de de görev yapmış olan Velimir Perasovic ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

Hırvat koç son olarak 2019 yılında Baskonia’daki 3. döneminin sona ermesinin ardından bugüne kadar herhangi bir takım çalıştırmamıştı. Yani Kazan’ın başında 2 yıl sonra Euroleague sahnesine dönüş yapmış olacak.

2014 yılında Valencia’yı çalıştırırken finalde Unics Kazan’ı yenerek EuroCup şampiyonu olmuşlardı. 56 yaşındaki tecrübeli koç Valencia ve Baskonia dışında, Anadolu Efes, Cibona ve Estudiantes takımlarını da çalıştırmıştı.

Oyunculuk kariyerinde de önemli başarılara imza atmış olan Perasovic, o zamanki adıyla Jugoplastika olan KK Split takımıyla tam 3 kez Euroleague şampiyonu olmuştu. Koç olarak ise 2006’da İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası, 2009 ve 2010’da Hırvatistan Ligi, 2009’da Hırvatistan Kupası ve 2010’da ise Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …