Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Karadağ Milli Takımının Oyun Kurucusu ile Anlaştı (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Devşirme olarak Karadağ milli takımının formasını giyen ve geride bıraktığımız sezon Mornar Bar forması ile izlediğimiz Derek Needham ile anlaştıklarını duyurdular.

1.80 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu EuroCup’da 11 maçta ortalama 23:24 dakika süre alırken 7.7 sayı, %31.4 3sayı, 1.5 ribaund, 5.1 asist, 1.0 top çalma, 7.0 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Needham, sürati, dribbling üstü etkili şutları ve pasör özellikleri ile bilinen bir guard. Öncelikle çabuk bir oyun kurucu ve ikili oyunlar sonrasında da birebirlerin ardından da penetre opsiyonu var ama bu genelde onun için ikinci sırada. Dribbling üstü şutuna çok güveniyor ve öncelikle bu opsiyonu zorlamaya, aramaya çalışıyor. Çabuk bir şut mekaniği var ve zıplayarak kullandığı atışların bloklanması da kolay değil. Yön değiştirmeler ya da ani ivmelenmeler üzerinden bir adım geri çekerek kendisine pozisyon yaratıp şuta kalkabiliyor. Son yıllarda skorer özellikleri biraz gerilemiş olsa da halen iyi bir pasör. Gerek tam saha hücumlarında gerekse yarı sahada takımını iyi organize eden bir oyun kurucu. İkili oyunlarda üçlü tehditin son halkası olan pas opsiyonunu gerrek ceza şutörlerini besleyerek gerekse devrilen uzunları besleyerek verimli kullanıyor. Diğer taraftan 1.80 metre boyunda olmasına rağmen güçlü bir oyuncu, gövdesi kalın ve savunmada perdelere çabuk takılmıyor, topa baskı konusunda da iyi bir isim. Yani oyunun savunma tarafında da faydalı.

Gelelim eksilerine. En önemli silahı şutlar olunca günlük performanslar ortaya çıkıyor. Bu sezon %31 gibi vasat bir yüzdeyle üçlük attı EuroCup sahnesinde ve bu da skor potansiyelini tek hanelere düşürdü. Şutuna fazla güvenmesi, potaya gitmeyi unutmasına, doğru tercihi bulamamasına neden oluyor ki bu da verimliliğini düşünüyor. Diğer taraftan fiziksel dezavantajlarıyla beraber savunmada bir çok kez zorlandığını gördük. Alçak postta etkili olmayı bilen kendisinden uzun ve fizikli guardlara karşı duramıyor. Aynı şekilde takım savunmada rotasyona girdiğinde genelde ters eşleşme hedefi oluyor.

Needham, açık alanda koşmayı ve takımını koşturmayı seven, enerjisi yüksek, dış şut tehditi bulunan bir guard. Takımı organize etme konusunda da başarılı bir isim. Yanında Freeman gibi agresif bir skorer olacağını düşündüğümüzde onun skor gücünden çok pasör özelliklerine ihtiyaç duyacakları bir gerçek. Ayrıca 4 numarada da Dudzinski gibi bir şutör varken Needham’ın ikili oyunlarda onun dışa devrilmelerini ya da ters tarafta ceza şutlarını iyi besleyebileceğini, onu efektif kullanacağını düşünüyorum. Özetle takım kimyası adına yapılmış doğru bir hamle ki Adriyatik Ligi iyi bilen koç Alimpijevic’in de yakından tanıdığı bir oyun kurucu zaten. Bu nedenle sisteme uyum sağlamakta da zorluk çekmeyecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …