Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir’in Gündeminde Williams Var! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, uzun rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Daha önce ülkemizde Büyükçekmece ve Tofaş formaları giymiş olan, son olarak da Güney Kore’de Goyang Orions forması giymiş olan Devin Williams ile ilgileniyorlar İtalya basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Williams, Güney Kore Ligi’ndeki 23 maçta ortalama 16.4 dakika süre alırken 9.3 sayı, %55.1 serbest atış, 7.3 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile beklentilerin altında kalmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Büyükçekmece’de başlayan macerasında ne kadar potansiyelli bir oyuncu olduğunu gördüğümüz Williams, erken olarak nitelendirebileceğimiz Buducnost formasıyla çıktığı Euroleague sahnesinde başarısız olsa da sonrasında Tofaş’a gelerek koç Ene’nin maharetli ellerinde tekrar yeteneklerini sergilemeye başladı. BSL’nin en dominant uzunlarından biri olan Williams, aslında klasik bir uzun ve boyalı alandaki etkinliği çok yüksek. Atletizmi ve güçlü fiziği ie ikili oyunlarda da hareketli olarak topla buluşup yüksek yüzdeli bitiriyor. Son yıllarda alçak posttaki birebirlerini de geliştirdi, bir taş daha koydu üstüne. Ribaundlar konusunda da özel sezgilere sahip ve pozisyon bilgisi de iyi seviyede.

Williams mevcut özellikleri ile mobil bir uzun olarak Bahçeşehir’de de çok faydalı olacaktır. Evet Güney Kore’de kötü bir performans sergiledi ama ligimizi tanıyan ve özellikle hücumdaki artıları ile adaptasyon sorunu çekmeyecek bir uzun. Savunmada ise zaten konsantrasyon sorunları yaşıyordu ve Tofaş sonrası Çin artı Güney Kore’de sahne alınca oyunun bu kısmında gelişeceğine gerilemiş olabilir. İkili oyun savunmasında yanal haraketlilik onun zaaflarından biriydi. Dolayısıyla bu transfer gerçekleşirse koç Ernak’ın ikili oyunlarda ekstra rotasyonlarla kurguyu oluşturması gerekecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …